Position: sygdoms > infektion >

tegn og symptomer på lavt antal røde blodlegemer

   Anæmi er en almindelig lidelse , der refererer til en mangel på røde blodlegemer . Røde blodlegemer hjælp transportere ilt fra lungerne til resten af kroppen . Hvis du har anæmi , er dine organer og væv ikke modtager tilstrækkeligt med ilt, der kan forringe deres funktion . Anæmi kan diagnosticeres med en blodprøve . Ifølge USA's Department of Health og Human Services , mere end 3 millioner mennesker i USA lider af blodmangel .

Træthed eller svaghed

Træthed og svaghed repræsenterer et meget almindelige symptomer på anæmi . Det sker, fordi organer og væv ikke får nok ilt . Men eftersom der er mange årsager til træthed , folk der føler sig trætte eller svag , bør ikke blot antage, at de har anæmi .

Svimmelhed

Svimmelhed er et symptom på anæmi . Den svimmelhed kan opstå, når hjernen ikke får tilstrækkeligt med ilt .

bleghed

Meget bleg hud eller bleg neglen senge kan også signal anæmi . Bleghed opstår på grund af mangel på hæmoglobin , et protein i de røde blodlegemer .

Åndenød

Mennesker der lider af anæmi kan også opleve åndenød . Åndenød kan opstå , når din væv og organer ikke får tilstrækkeligt med ilt .

lav kropstemperatur

Mennesker med blodmangel har ofte en lav kropstemperatur . Hvis du har anæmi , kan du føle kulde eller erfaring følelsesløse eller kolde hænder og fødder . Det sker, fordi dine ekstremiteter ikke får nok ilt .

brystsmerter

Mennesker med blodmangel , kan også lide af smerter i brystet . Dette sker, når dele af hjertet ikke modtager en passende mængde ilt .

Hovedpine

Hovedpine er et symptom på anæmi . Hovedpine kan opstå, når hjernen ikke får tilstrækkeligt med ilt .

kognitive vanskeligheder

Mennesker der lider af anæmi kan have svært ved at tænke eller koncentrere , og kan irritabel . Deres præstationer på arbejdet eller skolen kan falde . Dette kan opstå, fordi hjernen ikke får tilstrækkeligt med ilt , eller kan være forårsaget af en af de andre symptomer på blodmangel .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------