Position: sygdoms > infektion >

Hvordan de test for B12 ?

   Vitamin B12 -mangel er diagnosticeret ved hjælp af en blodprøve , der måler mængden af vitamin B12 findes i blodet . Denne test sker typisk i forbindelse med en test for folsyre . En mangel på vitamin B12 kan føre til blodmangel , så testen sker ofte , når symptomer på anæmi vises , eller når en komplet blodtælling test afslører lavt hæmoglobinniveau

vitamin B12-mangel


Bortset fra at antage, vitamin B12 -mangel er baseret på en komplet blodtælling test , der er flere symptomer , der kan indikere en mangel . De fysiologiske tegn på en vitamin B12 -mangel omfatte forvirring , træthed og paranoia . Der er også fordøjelsessymptomer , herunder malabsorption , diarré og tab af appetit , og mulige snurren eller følelsesløshed i ekstremiteterne .

Hvorfor testen udføres


Den vitamin B12 test er gjort for at kontrollere, om vitamin B12 -mangel anæmi eller hjælp til at identificere årsagen til anæmi opdaget i en komplet blodtælling test . Vitamin B12 -mangel kan også forårsage perifer neuropati og demens , så testen kan bruges til at hjælpe med at finde årsagen til disse betingelser. Endelig er test udført hos patienter , hvor malabsorption i fordøjelseskanalen er kendt eller mistænkt , som fordøjelsesfremmende problemer kan føre til vitamin B12 -mangel .

Hvad kan man forvente


Den blodprøve for vitamin B12 kræver tegning blod fra en vene . De mest almindelige sted for blod trække er på indersiden af albuen . Patienten bør ikke spise i flere timer før prøven er færdig .

Komplikationer

Der er kun få komplikationer med vitamin B12 test . Det er en blodprøve , så alle mulige komplikationer kommer fra tegning blodet , en meget lav risiko procedure . Det er muligt , at webstedet i blodet uafgjort kan blå mærker eller svulme . Hvis du lider af en blødersygdom eller tager en blod tyndere , er det også muligt, at webstedet kan fortsætte med at bløde .

Andre oplysninger

Den vitamin B12 testen måler mængden af vitamin B12 i blodet serum . Nogle stoffer kan nedsætte niveauet af vitamin B12 , herunder p-piller , nogle antibiotika og alkohol . Et højt indhold af vitamin B12 er undertiden set hos patienter med leukæmi eller leverproblemer , men vitamin B12 niveauer er normalt ikke overvåges i disse tilfælde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------