Position: sygdoms > infektion >

årsagen til polydipsi

   Polydipsi betyder overdreven tørst eller overdrevent vandforbrug . Det er et symptom snarere end en sygdom . Det kan være resultatet af blod eller væske tab . Det er også et symptom på diabetes . Psykologiske polydipsi er forbundet med skizofreni . For meget vand kan sænke natrium og elektrolyt indhold i blodet og producere slagtilfælde eller hjerteanfald

Betydning


Ordet polydipsi kommer fra det græske ord poly ( mange eller meget ) og dipsia ( tørst ) . Det har været en del af den medicinske ordforråd siden oldtiden .

Funktion


Tørst regulerer væske volumen og salt koncentration . En sensor i hjernen registrerer disse betingelser i blodbanen og indleder jagten på vand .

Detection


En mulig årsag til polydipsi er en fejl i den afsløring processen , så de dyr eller mennesker kan ikke afsløre dehydrering . Dette er sjældent-som regel polydipsi er et symptom på nogle alvorlige systemiske problem

Diabetes

En af de tidlige advarselstegn for diabetes polydipsi-. specielt når det kombineres med polyuri ( overdreven vandladning ) . Det tager en blodsukker og blod insulin test for at bekræfte diagnosen .

Advarsel

Den kroppens evne til at udløse tørst aftager med alderen . Starter ved omkring 50 år, kan det betyde en øget risiko for dehydrering . Ældre mennesker har brug for at gøre en ekstra indsats for at få nok vand .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------