Position: sygdoms > infektion >

hvad der er i glaucom test dråber ?

   Under en øjenundersøgelse , vil din øjenlæge test trykket inde dine øjne . Forhøjet tryk i øjet er en risikofaktor for udvikling af glaukom , en sygdom, hvor synsnerven er beskadiget , hvilket medfører synstab . Undertiden testen udføres, vil medføre anvendelse af en eyedrop at måle trykket

trykket i øjet


Eye tryk er ikke det samme som blodtryk . Den flydende såkaldte kammervæske-inde i øjet er konstant skabes og drænet , og satsen for oprettelse og dræning af kammervæske bestemmer trykket inde i øjet .

Målinger af tryk i øjet


Din øjenlæge vil måle din trykket i øjet ved hjælp af en af en række metoder . De to mest almindelige metoder er ikke-Kontakt tonometri ( NCT , også kendt som den luft puff test ) og Goldmann tonometri . Goldmann tonometri indebærer anvendelse af en eyedrop der numbs øjet , samt en blå-tændte filter monteret på spaltelampe mikroskopet .

Goldmann tonometri øjendråber


Den øjendråber , der anvendes til Goldmann tonometri er mest almindeligt kendt af deres firmanavn , Fluress . De to aktive elementer i Fluress er benoxinate , hvilket er en bedøvende middel meget gerne Novocaine , og fluorescein , som er gul og lyser lysegrønt under det blå lys .

Effekt af fluorescein og Benoxinate

Den Fluress dråbe vil stikke for 5-10 sekunder efter instillation og derefter følelsesløs øjet i ca 15 minutter . Det vil også gøre øjet synes gule for denne tid også. Tør ikke dit øje på tøjet , da fluorescein er meget svært at komme ud af stoffer . Din øjenlæge vil sætte et blåt glødende sonde ud for øjet , for at måle dit tryk i øjet , mens Fluress er i øjet .

Reaktioner på Fluress

Sjældent vil individer har en reaktion på en af ingredienserne i den eyedrop som vil forårsage irritation varede i et par timer eller betændelse på forsiden af øjet . Andre reaktioner omfatter en mærkelig smag i bagsiden af halsen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------