Position: sygdoms > infektion >

hvad er forbigående trombocytopeni ?

   Forbigående trombocytopeni kan være forårsaget af nogen betingelse , der fører til midlertidigt nedsat produktion af blodplader . Det typisk forsvinder uden behandling , når årsagen er fjernet

Trombocytter


Blodplader er lavet i knoglemarven og afhænge af en række stoffer i kroppen til produktion og regulering . De er meget involveret i dannelsen af blodpropper i sårheling .

Trombocytopeni


Thrombocytopeni beskriver et lavt antal blodplader . Normal trombocyttallet spænder fra 150. 000 til 400. 000 pr mikroliter blod . Værdier under 20. 000 kan føre til øget risiko for blødning .

megakaryocytter


megakaryocytter er forstadier til blodplader og er lavet i knoglemarven . Hvis produktionen af megakaryocytter er påvirket, dette effekter trombocyt produktion .

Alkohol

Forbrugende store mængder af alkohol kan bremse trombocytaggregation produktion ved at nedsætte produktionen af megakaryocytter . Dette er særlig markant i storforbrugere , der har et lavt indhold af vitamin B12 , jern og folat , da disse er vigtige i trombocyt produktionen .

Vira

Visse virus kan påvirke trombocytfunktionen produktionen , hvilket fører til forbigående trombocytopeni , der løser når virussen er blevet udryddet . Nogle af disse vira er skoldkopper , parvovirus , fåresyge , røde hunde og Epstein-Barr virus .

Narkotika

Nogle lægemidler forårsage forbigående trombocytopeni ved at påvirke knoglemarven , såsom thiaziddiuretika bruges i nogle hjertepatienter , og cytostatika anvendes i kemoterapi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------