Position: sygdoms > infektion >

myelodysplastisk syndrom

   Udtrykket " myelodysplastisk syndrom " ( MDS ) omfatter en gruppe af sygdomme , hvor de bloddannende celler i knoglemarven er beskadiget , så en person uden tilstrækkelig normale blodceller . Ifølge den amerikanske Cancer Society , omkring en tredjedel af MDS patienterne videre til akut myeloid leukæmi , en hastigt voksende kræft i knoglemarven . MDS selv er tænkt som en form for kræft i at det er en klonal sygdom-den store bestand af unormale celler alle stammer fra en enkelt unormal celle , et typisk kendetegn for kræft .

Du skal bruge:
Ice
. Ren gaze .
Vandtæt pose .
Skinne .

Klassificering MDS


The World Health Organization ( WHO ) opdeler MDS i otte typer , primært af unormale udseende af blodceller i knoglemarven og blodet . Den ene type bestemmes af en abnormitet i kromosomer af marv . Refraktær anæmi ( lavt antal røde blodlegemer ) og refraktær cytopeni ( lavt antal af mindst to typer af blodlegemer ) er desuden klassificeret baseret på egenskaber blodlegemer . Refraktær den tilstand ikke giver let på behandling.

Risikofaktorer


Den største enkeltstående risikofaktor for MDS er kemoterapi behandling . Hvis den kemoterapi narkotika , der fører til MDS kombineres med strålebehandling , er risikoen endnu større . Denne type af MDS er mere almindeligt efter behandling for børn akut lymfatisk leukæmi , non-Hodgkin lymfom eller Hodgkin sygdom og ses også hos recipienter af stamceller transplantationer.

Nogle genetiske syndromer som f. eks Fanconis anæmi eller familiær trombocytaggregation lidelse kan føre til MDS . Slægtshistorie , rygning og miljøeksponeringer ( såsom udsættelse for benzen eller tungmetaller som bly og kviksølv ) er også risikofaktorer . MDS er mere almindelig hos mænd og mindre almindelige i de under 40 år . MDS forekommer oftest i de mere end 60 år .

Symptomer


Mangel på blod celler er et tegn på MDS . Anæmi årsager bleghed , træthed og åndenød . Leukopeni ( lavt antal hvide blodlegemer , hvoraf der er fem typer ) kan føre til alvorlige eller hyppige infektioner . Trombocytopeni ( lavt trombocyttal ) kan forårsage let blå mærker og blødninger . Nogen med MDS kan også have feber , appetitløshed og vægttab . Disse symptomer kan også tilskrives andre forhold , så evaluering af en læge er afgørende for at fastslå årsagen til lavt blodtal .

Behandling

MDS har ingen kur eller endelig behandling . I stedet er symptomer behandles med støttende pleje . Afhængigt af hvilken type af MDS , kan patienten modtage blodtransfusioner eller medicin for at øge kroppens antallet af raske blodceller . I sjældne tilfælde , dæmme op for en knoglemarvstransplantation celle transplantation kan anvendes til behandling af MDS . Men for at de mest sandsynligt har myelodysplastisk syndrom-ældre voksne-er mindre i stand til at tåle de store risici for en stamcelletransplantation . Ifølge personalet på Mayo Clinic , selv blandt unge mennesker , skyldes komplikationer fra celle transplantationer er høj .

Prognose

Resultatet af myelodysplastisk syndrom afhænger af deres klassificering og andre tilknyttede lidelser patienten måtte have . Ifølge den amerikanske Cancer Society , har en " meget lille risiko " patient en median overlevelse på 12 år , mens en "meget høj risiko " patient har en median overlevelse på ni måneder. Median overlevelse er den mængde tid, det tager for halvdelen af patienterne i gruppen til at dø . Halvdelen vil ikke overleve så længe , og halvdelen vil overleve længere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------