Position: sygdoms > infektion >

forskellen mellem en EKG & en ekkokardiografi

   Læger bruger både elektrokardiografi og ekkokardiografi til at undersøge hjertet og diagnosticere hjerteproblemer . Begge er smertefri , ikke-kirurgiske procedurer . Forskellen ligger i , hvad de måler : elektrokardiografi , eller EKG , opdager elektriske impulser i hjertet og producerer en real-time data om denne aktivitet . En ekkokardiografi bruger ultralyd til at konstruere et visuelt billede af hjertet

EKG


I en EKG , du ligger på ryggen som 12 elektroder fastgjort til huden på brystet , øvre arme og ben . Disse elektroder mærke din hjertets elektriske aktivitet og foder oplysninger til en maskine , der kortlægger signaler på en rulle papir eller en skærm . ( Hvis du nogensinde har set en medicinsk show , hvor læger og sygeplejersker står omkring ser strittende hjerteslag pulser på en skærm , hvad de kigger på er en EKG . )

Ekkokardiografi


I en ekkokardiografi , du ligger på ryggen eller venstre side som en tekniker kører en enhed kaldet en transducer-almindeligvis omtales som en " tryllestav "-over brystet . Transduceren udsender ultralydsbølger i brystet . En ultralyd maskine så registrerer , hvordan disse bølger ekko , eller hoppe tilbage til transduceren , og bruger information til at bygge et billede af dit hjerte . ( Dette er den samme proces , der anvendes på gravide kvinder for at få et billede af fosteret i livmoderen . ) For at få et bedre billede, kan teknikeren indsprøjte en speciel farve ind i din blodbanen .

Relationer


ekkokardiogrammer er normalt ledsaget af en EKG . Læsning af EKG grafen , mens du kigger i hjertet i aktion giver lægerne et fuldstændigt billede af, hvad der foregår i hjertet .

Bruger

Disse tests fortælle læger forskellige ting . En EKG kan måle , hvor hurtigt , kraftigt og støt hjertet slår . Papiret graf af de signaler, der gør det nemmere at identificere hjerterytme uregelmæssigheder , end det ville blot lytter til hjerteslag gennem et stetoskop . Den ekkokardiografi fokuserer på strukturelle spørgsmål : størrelse og form af hjertet , hvor godt afdelingerne og ventiler fungerer , og tilstedeværelsen af blodpropper , tumorer , væske oprustning og andre farer . Anvendes sammen , kan disse tests hjælpe med at identificere medfødte defekter , hjertesygdomme og endog tegn på en ikke tidligere påvist hjerteanfald .

Stresstest

Disse test er normalt udføres , mens patienten ligger stille , men nogle problemer kan opdages kun, når hjertet arbejder hårdt . En " stress test " er en form for EKG , at foranstaltninger hjerte aktivitet , mens patienten øvelserne kraftigt , såsom på et løbebånd . En " stress echo " kan udføres på samme tid . I en kombination stresstest , er patienten hooked op til EKG og har en ekkokardiografi mens de hviler . Du kan derefter motion , og når din puls er forhøjet har en anden ekko . Lægerne kan sammenligne før og efter billeder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------