Position: sygdoms > infektion >

hvad er luftfartsselskabet screening for thalassaemia ?

   Den nedarvede blodsygdom thalassæmi kan være dødelig for personer med en alvorlig form af sygdommen , samt årsag dødfødsel eller spontan abort af påvirkede fostre . Sygdommen medfører en misdannelse af komponenter af alfa og beta globulin enheder af hæmoglobin

Arv


Thalassaemia er arvet fra den ene eller begge forældre . Den mest alvorlige former af sygdommen opstår, når mere end ¨¦n kopi af et defekt gen videregives til barnet .

Transportørerne


Nogle individer er bærere af thalassemia , viser ingen symptomer , men som har en kopi af det gen, der kan videregives til afkommet .

Familie Studies


Familie undersøgelser ser på den medicinske historie og blodprøver af familiemedlemmer af potentielt ramte individer og forsøge at bestemme sandsynligheden for, at nogen er et luftfartsselskab .

DNA tests

DNA- test kan gøres , at søge efter bestemte kendte gener for thalassæmi og afgøre, om en person , der er asymptomatisk er i færd med en eller flere af disse gener .

Resultater

Personer , der anses for at være bærere eller sandsynligvis bærere af thalassaemia kan tale med en genetisk rådgiver til at bestemme deres sandsynlighed for at overføre genet til nogen afkom . Personer, der er fundet at være bærere kan også vælge at få prænatal test udført for at afgøre, om det ufødte barn har sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------