Position: sygdoms > infektion >

hvad er meningen med ordblinde ?

   Betydningen af ordblindhed ændret adskillige gange siden første at blive anerkendt i klasseværelset . Børn eller voksne, der udviser ordblinde symptomer er typisk af normal intelligens , så indlæringsproblemer vises kun i områder relateret til sprog . Som sproglige færdigheder har en betydelig indflydelse på en persons evne til at lære , er ordblindhed klassificeret som en indlæringsvanskeligheder

Identifikation


Evnen til at læse , skrive og genkende ord kommer fra bestemte centre i hjernen , som regulerer kognitive funktioner . Når disse centre i hjernen er nedsat en eller anden måde kan personer har svært i disse områder . Nogen af normal intelligens , der har svært ved at læse , skrive eller forstå ord kan opleve symptomer på ordblindhed , ifølge irsk Sundhed , en sundhedsoplysning ressource site . Cirka 60 procent af ordblinde mennesker har fonetiske vanskeligheder , eller svært ved at skelne lydene i ordene .

Historie


Før forskningsstudier kiggede ind i årsagerne til og karakteristika ordblindhed , et barn af den gennemsnitlige intelligens , med normal hørelse og syn var slået ind i ordblinde kategorien for manglen på andre mulige forklaringer . Forskningsundersøgelser af National Institutes of Health i 1980'erne kaste lys over , hvordan man teste for ordblindhed , selv om der ikke metoder til brug for at lære hjælpemidler blev udviklet på det tidspunkt . Fra dette punkt , identificeret som omhandlet i dysleksi en arvelig tilstand, som kendetegnes af problemer med at læse og skrive , ifølge Bright Solutions for Ordblindhed , en ordblindhed oplysninger ressource site .

sprogbehandling


En revideret mening for ordblindhed er udviklet af Den Internationale Ordblindhed Association ( IDA ) i et forsøg på at løse læringsbehov af personer med denne betingelse , ifølge Bright Løsninger til ordblindhed. Forskning foretaget af IDA afslørede neurologiske komponent, der forårsager den betingelse at dukke op. Abnormiteter i sprogbehandling centre af hjernen konto for problemer med at forstå og bruge ord . Forståelse for hvordan ordblindhed arbejder giver en ide om hvilke typer af læring hjælpemidler er nødvendige for at hjælpe ordblinde enkeltpersoner arbejde omkring disse problemer .

kognitive evner

Opfølger forskning udført i 1990'erne af National Institutes of Health undersøgt , hvordan sprogvanskeligheder side om side med andre kognitive funktioner som tale , hukommelse og matematiske evner . Afkodning processer , eller evnen til at adskille bogstaver og stavelser i ord og hjalp med at skelne sprogbehandling fra andre relaterede kognitive funktioner , i henhold til Bright Løsninger til ordblindhed. Dette anses for den fonologiske komponent af sprog , der kan udvikle sig på en anden sats end andre kognitive funktioner .

Læring Handicap

Den vidtrækkende konsekvenser af dysleksi på en persons evne til at lære , og integrere ny læring med tidligere læring , tegner sig for en klassificering som indlæringsvanskeligheder , ifølge Bright Løsninger til ordblindhed. Denne kategori af indlæringsvanskeligheder udelukker andre problemer som fysiske handicap , følelsesmæssige forstyrrelser eller miljømæssige ulemper , som kan forringe en persons evne til at lære . I nogle tilfælde kan ordblinde vanskeligheder påvirke en persons evne til at lave matematik samt aktiv, men ikke alle ordblinde læring problemer, hvor matematik er berørt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------