Position: sygdoms > infektion >

hvad er meningen med patogener ?

   Sygdomsfremkaldende organismer som virus , bakterier , svampe og parasitter er den hyppigste årsag til dødsfald på verdensplan ifølge MedlinePlus . Disse organismer --- kaldet patogener --- kan rive ned cellestrukturer og svække kroppens evne til at fungere normalt . Patogener kommer i forskellige former og styrker . selv om tilstand i værtsorganismen spiller en rolle i , hvordan virulent en bestemt patogen kan

Identifikation


Et patogen er defineret som enhver organisme , der er i stand til at forårsage sygdom eller infektion i kroppen . Virus , bakterier , svampe og parasitter er alle klassificeret som patogene organismer . Patogener repræsenterer det første led i kæden for infektion , efter University of Arizona . For at blive en trussel , skal en organisme knytte sig til en vært eller et organ . En tilstand af transmissions-og en vis grad af følsomhed i værtslandet er også behov for patogener organismer at slå rod .

Vira


A-virus patogen er en aggressiv organisme , der kan hurtigt spredt over hele kroppen . Dens fysiske egenskaber gør det muligt at indlede en sygdom eller infektion forårsager proces , ifølge University of Arizona . Virus er klassificeret som intracellulære parasitter , hvilket betyder at de overlever ved at fodre ud af en værtscelle stofskifte processer . Inde i cellen , forsøget virus DNA og RNA molekyler til at overtage værtscellen genetiske funktioner . Den virus derefter breder sig som nydannede celler optage virus " genetisk materiale .

Bakterier


Bakterier give en anden illustration af , hvordan patogener slår rod i kroppen . Bakterier er encellede organismer, som kan leve i eller uden for en vært miljø , ifølge University of Arizona . Dem, der kræver en vært bor udenfor de enkelte celle strukturer , men stadigvæk en vis mængde af næringsstoffer fra værten . Andre typer kan gøre deres vej ind i cellestrukturer og trække enzym og næringsstof materialer fra indersiden af cellen. Bakterier spredes via binære fission , hvor hver forælder celle producerer to identiske datterceller .

Svampe

Svampe patogener optræder som encellede eller multicelluar organismer med selvforsynende cellestrukturer , ifølge University of Arizona . Deres celler klare sig selv gennem DNA-RNA protein produktionsprocesser meget ligesom celler i den menneskelige krop. Ligesom bakterier , kan de overleve med eller uden en vært krop . Svampe organismer er kun en trussel , når en værtens immunsystem er svækket . Ligesom bakterier , der findes de uden for værtscellen strukturer og typisk knytter sig til overfladen af værtsorganisationen .

Parasitter

Parasitter begynder deres rejse som encellede organismer , der ændrer i forskellige former som de bevæger sig gennem deres livscyklus . Hvert trin i cyklussen er kendetegnet ved en vis udseende , gør kemisk-up og miljø , ifølge University of Arizona . Parasitter kan overleve med eller uden en værtsorganismen afhængigt af hvilken fase af konjunkturforløbet , de er i. De, der gør tillægger en værtsorganismen overleve ved at fodre ud af værtsceller , bogstaveligt talt at spise sig ind på cellestrukturer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------