Position: sygdoms > infektion >

hvordan man kan afgøre , hvor sandsynligt dine børn skal arve seglcelle anæmi

   Seglcelle er en alvorlig sygdom , som følger en forholdsvis stor del af befolkningen . Det er anslået , at 1 ud af 500 sort fødsler har seglcelle anæmi og 1 i 5. 000 amerikanerne, når gennemsnit for hele befolkningen . Dette gælder ikke engang omfatter dem, der kun har seglcelle træk . De fleste medicinske problemer i at blive seglcelle anæmi selv og ikke bare fra at være bærer af sygdommen . Bærere af sygdommen gør , har dog risikoen for at overføre sygdommen til deres afkom i mere alvorlige anæmiske form . . Ved du følge trinene nedenfor kan du finde ud af , hvor sandsynligt dit barns liv vil blive påvirket af denne sygdom

Du skal bruge: .
Blodprøve fra begge forældre nu!Blyant .
Papir .


1 .

Begge forældre skal testes for forekomst af seglcelleanæmi . Dette kan let bestemmes af en læge ved en simpel blodprøve .
2 .
Oprette en grundlæggende Punnett firkant ved at trække fire kasser på et ark papir .
3 .
Sæt forældrene genotyper til venstre og over de fire kvadrater . Hvis en forælder har seglcelleanæmi , men ikke anæmi deres genotype er Ss . For anæmi deres genotype er ss , og for en forælder uden sygdom SS .

4 .
Kombiner begge forældre genotyper i hver af firkanterne for at fastlægge de mulige genotyper af deres afkom . Hver firkant du udfylde repræsenterer en 25 % chance dit barn bliver født med denne genotype . Der henvises til trin 3 for at se , hvordan de genotyper omsættes til , hvorvidt dit barn vil blive født med seglcelle .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------