Position: sygdoms > infektion >

myter og fakta om hepatitis c

   Hepatitis C er en tilstand karakteriseret ved betændelse i leveren . Mange mennesker har misforståelser om sygdommen , dens symptomer og behandling . Bliver informeret om hepatitis C kan bidrage til at forhindre spredning af sygdommen

Symptomer


De fleste mennesker ikke ved, at de har hepatitis C , især hvis de ikke viser nogen symptomer på sygdom . Ifølge forskere til Genentech , gør omkring 80 procent af folk med sygdommen ikke vise nogen symptomer , og er uvidende om, at de er smittede .

Hepatitis C vs hiv


Mange mennesker tror, at sandsynligheden for at få hepatitis C er langt mindre end at få hiv . Men i øjeblikket , hepatitis C påvirker fire gange flere mennesker end hiv , ifølge Genentech .

Behandling


Da hepatitis C er en kronisk , livslang tilstand , nogle mennesker tror , at det er ligegyldigt , når de starter behandlingen . Men hvis patienterne starter behandlingen , før der er nogen skader på leveren , kan de få bedre resultater . Behandlingen kan være meget svært at udholde og varer normalt et år , så det er bedst at konsultere en lever specialist for at finde ud af , om du skal søge omgående behandling .

stofbrug

I modsætning til populær tro , dem, der bruger intravenøs medicin regelmæssigt har ikke de eneste , der er i risiko for hepatitis C. Selv om du har brugt IV medicin kun én eller to gange , eller om det var mange år siden , er du stadig større risiko for at have sygdommen , end en person, der aldrig brugt IV medicin .

smittekilder

Du behøver ikke at engagere sig i risikobetonet eller promiskuøs adfærd for at udvikle hepatitis C. Forskere for Genentech påstanden om, at 30 procent af folk, der har hepatitis C, der ikke ved, hvordan de fik det . Sygdommen er hovedsageligt indgået gennem direkte blod -til-blod kontakt med en smittet person , som gennem fælles nåle eller fra en blodtransfusion du fik for mange år siden , før blodbanker begyndte grundigt screening donorblod .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------