Position: sygdoms > infektion >

sygdomme folk havde på Oregon Trail

   Ifølge den Idaho State University hjemmeside , rejser Oregon Trail , der er involveret " gå 2 tusind miles barfodet-. og det var den nemme del " En ud af 10 personer overlevede ikke Oregon Trail , ifølge Oregon-Californien Trails Association . Skader, sygdom og udmattelse blev alle dødsårsager på sporet . Vandbårne sygdomme , ernæringsmæssige sygdomme , smitsomme sygdomme og myg -bårne sygdomme alle tog deres vejafgift .

vandbårne sygdomme


De fleste af sygdomme på Oregon Trail er knyttet til vand, svarende til Northern Arizona University . Den mest prominente Sygdommen blev kolera , som kommer af at drikke forurenet vand . Af mennesker , der omkom på Trail , hævdede kolera tredjedel af dem . I henhold til Oregon Trail 's officielle hjemmeside, kan sygdommen også spredes , når smittet lig blev begravet i alt for grave og efterfølgende gravet op af dyr . Normalt fatal , den eneste potentielt nyttige behandling var Laudanum .

Alkali sygdom var en anden almindelig sygdom på Oregon Trail . Det var forårsaget af drikkevand , som er for basisk i sin pH . ( . Et eksempel på en meget basisk stof vil være lud ) på sporet, standard behandlingen blev en sur stof for at neutralisere det : ofte , en blanding af eddike , mel og vand

Dysenteri , også . , blev spredt som oftest af forurenet vand . Af sig selv, var det bare en særlig smertefuld version af diarr¨¦ , men det kunne føre til blodforgiftning og dødbringende dehydrering . Behandlingen var begrænset til hvile og væske .

Nærings-og Kosten Sygdomme


På grund af forrådnelse producere , uforudsigeligt vejr , og upålidelig jagt betingelser , overlanders ofte havde dårlig ernæring , som førte til sygdom . På Oregon Trail , var den mest almindelige kost sygdom skørbug , som kommer fra en mangel på C-vitamin i kosten . Forbrugende vitamin C-rige producere var den bedste langsigtede behandling , men da dette var ofte utilgængelige , rejsende ofte forbruges citronsyre for at forhindre skørbug .

Difteri var en sygdom , der kunne spredes via forurenet mad . En kold-vejr sygdom , difteri var den største dræber af børn langs Oregon Trail . Der var ingen reel medicinsk behandling for difteri , når ud på Trail , og behandlingen blev normalt begrænset til hvile og væske .

Andre sygdomme


Andre sygdomme var almindelige på Oregon Trail . Malaria , spredes af myg , kan behandles med kinin . Mæslinger , dog en anden fælles barn-killer , havde ingen reel behandling og var ofte med dødelig udgang. Kopper , som også ødelagde de indfødte amerikanere , også tog livet af mange rejsende , ofte efter kontakt med inficerede indianske stammer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------