Position: sygdoms > infektion >

typer og årsager til rystelser i hænderne

   En tremor er en ufrivillig rysten bevægelse . Rystelser kan påvirke flere dele af kroppen , herunder hoved og stemme , men er mest markant i hænderne . Alle oplever en vis grad af håndtremor , og de fleste ikke bemærker , fordi bevægelsen er så lille . Normal rystelser kan blive mere synlig på visse betingelser-stress , træthed eller overforbrug af koffein eller cigaretter , for eksempel. Hvis rystelser øge eller vare i mere end et par uger , kan der være en anden underliggende årsag. Nogle rystelser er en normal funktion af ældning . Andre kan være et resultat af sygdom , skade eller virkningerne af visse lægemidler og medicin

tre hovedtyper af tremor


Der findes tre hovedtyper af tremor . statisk , kinetisk og postural . Statisk rystelser opstår, når hænderne er i hvile og kan forsvinde med motion og aktivitet . Kinetic rystelser opstå under bevægelse , såsom når de forsøger at gøre fine håndbevægelser som tråde en nål , men kan forsvinde , når hænderne er i hvile . Postural tremor opstår , når holder hænderne i en fast position , som f. eks har en kop kaffe .

Tremor-Causing Sygdomme


Parkinsons sygdom skader motoren center i hjernen, der forårsager rystelser i hænderne og andre dele af kroppen sammen med muskelrigiditet , unormal gang og langsomme bevægelser . Multipel sklerose kan også forårsage rystelser som kan en tilstand, der kaldes dystoni . En overaktiv skjoldbruskkirtel kan også forårsage postural tremor . Sygdomme som diabetes kan føre til perifere neuropatier --- nerve skader på ekstremiteterne --- der kan også forårsage rystelser i hænderne .

Tremor-Causing Arbejdsskadestyrelsen


En fysisk skade på motoren midten af hjernen eller et slagtilfælde kan bidrage til rystelser i hænderne . Hjernetumorer kan trykke mod motoren centrum og forårsage rystelser . Skader på nerver i arm eller skulder kan også oprette muskelsvaghed og forårsage rystelser i hænderne .

Tremor-Causing Narkotika og Medicin

Visse receptpligtig medicin som steroider , amfetamin og psykiatriske stoffer som lithium kan forårsage rystelser i hænderne . Umådeholdent alkoholforbrug og alkohol tilbagetrækning kan også forårsage hænderne til at ryste . Tilbagetrækning fra narkotika kan gøre det samme . Kviksølvforgiftning kan beskadige nerver i hjernen eller i det perifere nervesystem og bidrager til rystelser i hænderne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------