Position: sygdoms > infektion >

udøvende funktion & Parkinsons sygdom

   Parkinsons sygdom giver problemer med tænkning og humør . Disse tanker forstyrrelser forekomme tidligt i sygdomsforløbet . De mest almindelige tankegang underskud i udøvende funktioner , som indebærer højere tænkning . Disse problemer kan føre til andre problemer såsom , tristhed og manglende impulskontrol . Kognitiv rehabilitering hjælper nogle mennesker med Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom


Parkinsons sygdom , har en hjernesygdom , der er opkaldt efter den britiske læge , James Parkinson , fire store symptomer . De er rysten , stivhed i bagagerummet eller ben og arme , langsommelighed i at flytte og mental tilbagegang . Parkinsons sygdom bliver værre med tiden .

udøvende funktioner


Executive funktioner er en gruppe af højere tænkning , der indebærer planlægning og selvkontrol . De fleste af de udøvende hjernens funktioner styres i frontallapperne i hjernen . Dette område af hjernen er sidste at modne , og de første til at falde . Udøvende funktioner omfatter evnen til at udvikle strategier for en opgave , der involverer flere trin , tænke fremad , skifte fra den ene opgave til en anden hurtigt , koncentrat , kontrol impulser , forudsige baseret på anerkendelse et mønster , logisk tænkning , vælge, hvad de skal gøre med ufuldstændige oplysninger , være opmærksom på mere end én ting ad gangen , beslutter tingene hurtigt og præcist , og ændre planer baseret på hvad der sker i det omgivende miljø .

evnen til at tænke


De fleste mennesker med Parkinsons sygdom varsel en nedgang i deres evne til at huske ting . De finder også , at hastigheden på deres tænkning er værre . Disse ændringer er subtil . Denne overordnede langsommelighed i tænkning er påvirket af humør og tristhed . Være ked kan langsom tankevirksomhed . Forskning er begyndt på det område, kognitive genoptræning, der kan vende den langsomme mentale tænkning .

Kognitive Rehabilitering

Kognitiv rehabilitering er et terapi -program som hjælper mennesker i forvaltningen af problemer med hukommelsen , tænke , perception og problemløsning . Færdigheder praktiseres og planer bliver undervist i at hjælpe med at forbedre udøvende funktion, og udligning af underskud , der kan stadig være til stede .

Ifølge en artikel i Archives of Gerontologi og Geriatri fra 2004 , patienter med Parkinsons sygdom viste en signifikant forbedring på verbal flydende , logik og hukommelse , i forhold til en basislinje gruppe af andre med Parkinsons sygdom , der ikke modtager kognitiv genoptræning .

Emotion

følelsesmæssige tilstand kan have en afgørende indflydelse på din tankegang . Din tankegang kan stærkt påvirke din følelsesmæssige tilstand .

administrerende funktioner kan påvirke dit humør , fordi udøvende funktioner kontrollerer alle de oplysninger, du har om en situation . Udøvende funktion styrer din vurdering af en situation.

Andre problemer

Problemer med udøvende funktion kan medføre besvær med alvorlige sager som penge . Du må ikke være i stand til at balancere dit checkhæfte , hvis du har Parkinsons sygdom .

Også nogle medikamenter til behandling af Parkinsons sygdom forårsager mere impulsivitet oven på de højere følelse af impulsivitet af Parkinsons sygdom . På grund af dette , kan du gøre dårlige valg .

Derudover plejepersonale dem med Parkinsons sygdom er påvirket på grund af deres elskede 's vanskeligheder med udøvende funktioner . En undersøgelse i Journal of Clinical Psychology i Medicinsk Indstillinger fra 2007 siger , at kravene til pleje af en elsket en med Parkinsons let kan overstige familiemedlemmer kunne håndtere problemerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------