Position: sygdoms > infektion >

vigtige faktorer i levende ædru

   For alkoholikere og narkomaner , og supplerer et program i et rehabiliteringscenter er kun det første skridt til et liv i ædruelighed . At forblive stof -fri , skal misbrugeren også gennemføre drastiske ændringer i livsstil for at undgå trangen til at falde tilbage i gamle mønstre . Graden af tilstedeværelsen af flere vigtige faktorer afgør hvor vellykket misbrugeren vil være på ophold ædru .

Ændring af Miljø


Sober bor, kan kræve, narkomaner at ændre, hvor de går og med hvem de associerede . Hvis en alkoholiker socialiserer med vennerne i barer , kan fristelsen af alkohol bliver uimodståelig , og ædruelighed kan ende hurtigt . Der kan endda være et behov for at ændre bopæl , hvis andre brugere er i husstanden . Misbrugeren bør fokusere på at udvikle relationer med mennesker , der praktiserer ædruelighed .

adfærdsændring


Addicts ofte udvikle en følelse af selvværd og mindske deres ønske om at misbruge stoffer ved at erstatte den destruktive adfærd med dem , der beriger deres liv . Self-forbedring aktiviteter , såsom motion , frivilligt arbejde eller videreuddannelse , er alle mulige , positive alternativer til vanedannende adfærd . For eksempel starter en øvelse program vil øge antallet af sunde vaner , der skal erstatte usunde . Og når alkoholikeren føler trang til at få en drink , han i stedet kan gå til en løbetur eller cykeltur .

fortsat behandling


Selv hvis misbrugeren fuldfører Rehab eller modtager ambulant behandling et sådant punkt , hvor han føler , han er " helbredt " eller anden form for opfølgende behandling skal ske . Deltagerne i gruppens møder , såsom Anonyme Alkoholikere , vil give misbrugeren med fortsat støtte selv når gange får hård og trangen til at drikke afkast . Fortsat kontakt med en sponsor eller besøg en terapeut kan også hjælpe med at holde misbrugeren på rette spor .

Spirituel Base

For nogle addicts i bedring , indførelse af åndelighed er en vigtig faktor i at fastholde ædruelighed . Bliver involveret i en spirituel praksis indebærer et element af tro , der inspirerer den overbevisning, at misbrugeren kan overleve uden stoffer eller alkohol . Det kan også give misbrugeren håb om, at livet vil fortsætte med at forbedre , så længe ædruelighed opretholdes .

Undgå Triggers

Triggers er miljømæssige faktorer, der skaber lyst til at vende tilbage til uønskede adfærd . For nogle misbrugere , kan duften af et bestemt mærke af Scotch eller synet af en sprække rør udløser trangen til at bruge stoffet igen . For andre . et billede af en elsket en, der er gået væk eller vender tilbage til det sted, en rædselsvækkende begivenhed kan give stimulus Det er ikke altid muligt at undgå udløser , så en stærk støtte system , såsom sponsorer eller familiemedlemmer , kan bogstaveligt talt vise sig at være en redningskrans .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------