Position: hotel888 > infektion >

tegn og symptomer på skaldyr madforgiftning

   Hummer , krabber , kammuslinger og andre former for skaldyr gøre for velsmagende måltider og forretter , men en fornøjelig madoplevelse kan gå galt hurtigt , hvis det viser sig, at maden er blevet forurenet . Tilfældigvis spise fordærvet skaldyr vil resultere i ubehagelige og undertiden smertefulde symptomer på madforgiftning . Se efter disse skilte til at hjælpe dig med at afgøre , hvis du har et tilfælde af skaldyr madforgiftning .

Fysiske symptomer


Den symptomer og tegn på skaldyr madforgiftning kan variere fra det ene individ til et andet , men de omfatter kvalme , opkastning , diarré og hovedpine . Du kan også føle muskelsvaghed eller har en fornemmelse at du er flydende . Nogle gange vil læber , tunge og gummer snurre eller begynder at gå følelsesløse , og der kan være problemer med at tale eller synke . Nogle typer af skaldyr madforgiftning føre til endetarmen brænding eller langsomme reflekser .

Behandling


Som med enhver form for madforgiftning , er det vigtigt at erstatte tabt væsker og elektrolytter , så hold dig hydreret , især ved at indtage klare væsker . Hvis symptomerne er alvorlige , se en sundhedsperson , som kan beslutte at fjerne giftstoffer fra kroppen . Dette kunne indebære pumpe din mave . Den sundhedsperson kan også behandle fødevareforgiftning med antibiotika eller anden receptpligtig medicin .

Forebyggelse


Der er visse ting, du kan tage for at undgå et tilfælde af skaldyr madforgiftning . For eksempel må man ikke spise skaldyr , der har været udsat for rødt tidevand . Røde tidevand er et fænomen udløst af giftige plankton at reproducere i stort antal , hvilket vand til røde eller rødbrune . Desuden bør du sørge for , at kogte skaldyr er udarbejdet ved den korrekte temperatur . Ved udarbejdelsen eller serverer skaldyr ( eller andre fødevarer ) , vaske dine hænder hyppigt og brug kun unsoiled tallerkener og bestik .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------