Position: sygdoms > infektion >

primær & sekundær slidgigt

   I medicin , er en første forudsætning den oprindelige tilstand , mens en sekundær tilstand er forårsaget af en anden sygdom eller tilstand . Der er både primære og sekundære former for slidgigt , de mest almindelige sygdom påvirker leddene , ifølge Medline Plus

Identifikation


I slidgigt , brusk , der beskytter leddene slides væk . Årsagen er ofte ikke klar , men Mayo Clinic rapporter om, at det er forbundet med aldring , svaghed i muskler og fedme , og betingelsen tendens til at køre i familier .

funktioner


Nogle gange er slidgigt udløst af en anden tilstand ( sekundær slidgigt ) . Mulige årsager til sekundær arthritis omfatte fælles skader eller stress på en fælles , hæmofili , Avaskulær , som påvirker blodforsyningen omkring leddene . og andre former for gigt , ifølge Mayo Clinic og Medline Plus .

Effects


Symptomer på enten primær eller sekundær arthritis omfatter smerter dybt i leddene , rist når det fælles træk, hævelse af leddene , begrænset bevægelse og svaghed af musklerne omkring angrebne led , ifølge Medline Plus .

Overvejelser

Mennesker , hvis artrit er forårsaget af en anden betingelse kan også opleve andre symptomer på grund af den underliggende tilstand .

Behandling

Ud over behandling af slidgigt , der omfatter smertestillende medicin , fysioterapi , seler og mulige kirurgi , ifølge Medline Plus , kan folk med sekundær arthritis kræver behandling for den tilgrundliggende tilstand for at finde lindring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------