Position: sygdoms > infektion >

risiko for CVD

   I USA , hjerte-kar- sygdomme ( CVDs ) såsom hjerteanfald og hjerte-kar- sygdom er det nummer et årsag til sygdom og død . De fleste tilfælde af CVD er forårsaget af en tilstand , der kaldes åreforkalkning , hvor kolesterol og fedt hober sig op i væggene i arterierne . Ifølge American Heart Association , der er mindst ni risikofaktorer, som kan hjælpe med at bestemme sandsynligheden for en individuel udvikle hjerte-kar sygdomme .

Alder og køn


Mere end 80 procent af personer , der dør af hjerte-kar- sygdom er 65 år eller ældre . Mænd er mere udsatte end kvinder og generelt lider betingelsen tidligere . Hos ældre aldersgrupper , dog kvinder, som har lidt et hjerteanfald er mere tilbøjelige til at dø af det end mænd .

Race og Arvelighed


afrikansk-amerikanere har en større risiko for CVD end kaukasiere . Asian-amerikanere , mexicansk-amerikanere og indfødte amerikanere har også en højere risiko . Slægtshistoriske er også en vigtig risikofaktor : Personer , hvis forældre har haft et hjerteanfald have en større chance for at udvikle en hjerte-kar- sygdom .

fysisk inaktivitet og fedme


Fysisk inaktivitet kan føre til fedme , hvilket er en væsentlig risikofaktor for CVD . Folk , der er overvægtige er tilbøjelige til at udvikle en hjertekarsygdom , selvom de ikke har nogen andre risikofaktorer ) . Regelmæssig motion og fysisk aktivitet forebygger hjerte-kar- sygdom ved at sænke blodtrykket og fremme sunde kolesterol i blodet niveauer .

Rygning

Tobak rygere er to til fire gange mere tilbøjelige end ikke-rygerne til at udvikle en hjerte-kar- sygdom . Derudover rygere har dobbelt så stor risiko som ikke-rygerne til at lide pludselig hjertedød . Selv udsættelse for passiv rygning øger ikke-rygerens risiko for CVD .

højt blodtryk og højt kolesteroltal

Som blodtryk og kolesterol i blodet niveauer stiger, risikoen for hjerte-kar sygdomme stiger. Højt blodtryk får hjertet til at arbejde hårdere , hvilket resulterer i fortykkelse og stivhed af hjertet . Dette kan forårsage hjerte-kar- sygdomme som slagtilfælde , hjerteanfald og kongestiv hjerteinsufficiens .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------