Position: sygdoms > infektion >

virkningerne af beta thalassemia træk

   Beta thalassæmi træk er en genetisk lidelse , der får dig til at have for få sunde røde blodlegemer . Hvis du har beta- thalassæmi træk , kan du have en mild form for anæmi , der vil gøre du føler dig træt . Det er også muligt, at du ikke kan opleve nogen symptomer overhovedet .

Den Disorder


Beta thalassemias er en gruppe af blodsygdomme , der er forårsaget af defekter i beta globin genet . Genet koder beta kæde af hæmoglobin, molekyle, der bærer ilt i dine røde blodlegemer . Hver hæmoglobin molekyle har to beta globin kæder . Med beta- thalassæmi træk , vil du have en defekt kæde og en sund kæde . Selv hvis du ikke udviser symptomer, kan du stadig være en " tavs luftfartsselskab ", som betyder, at du kan passere lidelse til dine børn .

Anæmi


En person diagnosticeret med beta thalassæmi træk ikke er i stand til at producere nok hæmoglobin til at transportere alle de ilt hans krop har brug for. Som et resultat , kan han lider af en mild form for anæmi , og det kan være så mild , kan han ikke indse han er anæmisk .

Anæmi forårsaget af beta thalassæmi er undertiden uklart for jernmangelanæmi . Jerntilskud vil have ringe effekt, fordi lidelsen er i hæmoglobin kæden selv og ikke skyldes en mangel på jern .

Transmission


Den største risiko for beta thalassemia træk passerer den genetiske defekt til dine børn . Hvis din partner også har de træk , kan dit barn arver to defekte kopier af beta globin genet . Dette kan medføre beta thalassæmi intermedia eller beta-thalassæmi . Mennesker med beta- thalassæmi intermedia udstille moderat anæmi og komplikationer , og kan kræve blodtransfusioner flere gange om året for at forblive raske . Mennesker med beta- thalassæmi behov blodtransfusioner for at overleve og kan lide livstruende komplikationer .

Dine børn vil ikke arve de mere alvorlige former for beta thalassæmi , hvis kun den ene forælder har de træk .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------