Position: sygdoms > sove >

tegn og symptomer på perni anæmi

   perniciøs anæmi, undertiden kendt som perni anæmi , er en autoimmun tilstand, som er forårsaget af kroppens manglende evne til at absorbere vitamin B -12 . Dette fører til en B -12 mangel , som resulterer i et fald i de røde blodlegemer . Selv om nogle børn er født med denne defekt , de fleste mennesker udvikler tilstanden langsomt over mange årtier . Det er sjældent, at denne betingelse at være diagnosticeret , før de fylder 30 år. De fleste tilfælde af perniciøs anæmi er diagnosticeret hos patienter 60 eller ældre . Denne artikel beskriver nogle af de almindelige tegn og symptomer på perniciøs anæmi , vær sikker på at drøfte eventuelle problemer, du måtte have om symptomer, kan du udstille med din læge

Træthed


Træthed er den mest almindelige symptom på perniciøs anæmi . Som med de fleste former for anæmi , er denne træthed forårsaget af en mangel på røde blodlegemer . Røde blodlegemer transporterer ilt til de forskellige dele af din krop , og det tjener som brændstof til at drive kroppens celler . Bivirkninger af disse lave ilt /blod niveauer kan også omfatte åndenød og svimmelhed når man rejser sig .

Klodsethed


Den vitamin B -12 mangel er forbundet med perniciøs anæmi kan medføre nerveskader . Dette nerveskader kan ytre sig på måder , at patienter kan associere med at være klodset : besvær med at gå , følelse usikker og miste deres balance . Da manglen bliver mere udtalt , kan patienter miste deres reflekser og føler snurren i hænder og fødder .

mave og tarm Trouble


Patienter , der lider af perniciøs anæmi kan opleve problemer med maven og /eller tarmkanal . Symptomerne kan omfatte tab af appetit , kvalme , opkastning , halsbrand , forstoppelse , diarré og vægttab .

Heart Spørgsmål

Med færre røde blodlegemer til rådighed til at levere ilt til kroppen , er hjertet tvinges til at arbejde hårdere for at distribuere de røde blodlegemer rundt i kroppen . Denne stress på hjertet kan forårsage sådanne spørgsmål som hjertemislyde og arytmier . I ekstreme tilfælde kan den ekstra stress føre til en forstørret hjerte og endda hjertesvigt .

Mental forvirring

I svære tilfælde kan vitamin B -12 mangel forårsage mentale problemer , herunder depression , hukommelsestab , demens og forvirring . Dette kan være relateret til manglen på ilt til rådighed til brændstof cellerne , der har ansvaret for visse mentale processer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------