Position: sygdoms > sove >

typer af antiseptisk

   En af de vigtigste aspekter af at bevare et godt helbred er at bekæmpe mikroorganismer , der forårsager sygdom og infektion , og en god måde at gøre dette på er gennem brug af en antiseptisk . En antiseptisk er et stof, der anvendes direkte til det berørte område , der enten dræber mikroorganismer eller forhindrer dem i at vokse . Der er en række forskellige antiseptika til fælles brug i dag , der kan klassificeres efter deres aktive kemiske stoffer .

Alkohol Antiseptiske


Alkohol antiseptika er generelt består af isopropyl eller methyl alkohol . De er almindeligt anvendt til at sterilisere hårde overflader såsom medicinske værktøjer på sygehusene . Lægepersonale også bruge alkohol geler som hånd sanitizers med henblik på at forhindre spredning af sygdommen .

Klorhexidin Antiseptiske


Klorhexidin anvendes i både mundtlig og hud renseprodukter . Ifølge FDA Professionelle Drug Information database , er chlorhexidin det aktive indholdsstof i recept mundskyllevand som Peridex . Chlorhexidin antiseptiske kan bruges som en lokal behandling anvendes, enten direkte på sår eller ubrudt hud før operation for at proaktivt at forebygge infektion .

Idophor Antiseptiske


Idophor antiseptiske normalt anvendes som en aktuel behandling ubrudt hud eller slim membraner med henblik på at forebygge infektioner før operationen . For infektionsforebyggelse Control Services hjemmeside en liste over de mest kendte idophor produkt som Betadine .

Peroxygenprodukter Antiseptiske

En fælles Peroxygenprodukter antiseptisk , hydrogenperoxid , kan findes i mange husholdninger . Kendt for sit varemærke boblende reaktion for blod og beskadigede celler , er brintoverilte bruges til at rense sår og desinficere huden . Det kan også bruges som en gurgle eller mundskyl .

Phenol Antiseptiske

Phenol antiseptiske bruges primært som hud desinfektionsmidler og kan findes i medicineret sæber og krat . Hertil kommer , kan fenol også bruges i mundskyllevand og svælg sugetabletter .

kvaternære ammoniumforbindelse Antiseptiske

" quats ", som de almindeligvis er forkortet , er en gruppe af kemikalier , der anvendes i antiseptiske normalt bruges til at sterilisere huden før kirurgi . De kan også bruges til vanding eller som konserveringsmiddel i øjendråber .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------