Position: sygdoms > sove >

forsinket hæmolytisk transfusion reaktion i seglcellesygdom

   Patienter med seglcellesygdom modtage blodtransfusioner for at behandle komplikationer som blodmangel og milten binding . Forsinket hæmolytisk transfusion reaktion kan forekomme tre til syv dage efter en blodtransfusion sker

Årsag


Forsinket hæmolytisk transfusion er forårsaget af en styrkelse af tidligere svage antistoffer , der angriber og ødelægger transfunderet røde blodlegemer dage efter en transfusion er opstået .

Symptomer


En seglcelle patient med forsinket hæmolytisk transfusion reaktion kan vise nogle af følgende symptomer efter en blodtransfusion : feber med eller uden tilstedeværelse af kulderystelser, anæmi og smerte .

Management


Forsinket hæmolytisk transfusion reaktion kan behandles i alvorlige tilfælde af transfusing blod, ikke vil reagere med patientens antistoffer . I milde tilfælde er ingen behandling nødvendig.

Forebyggelse /Solution

For at undgå forsinkede hæmolytiske transfusion reaktioner hos seglcelle patienter , kan læger give patienterne kort med angivelse af deres type af antistoffer . Dette kan forhindre transfusioner , som vil reagere med patientens antistoffer .

Betydning

Patienter med seglcelleanæmi modtage blodtransfusioner for forskellige komplikationer som følge af deres sygdom . De er derfor tilbøjelige til at forsinkede hæmolytiske transfusion reaktioner, som kan producere mild effekt i nogle tilfælde og død i andre. Anerkender symptomer på denne tilstand i en seglcelle patient er derfor vigtigt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------