Position: sygdoms > sove >

komplikationer af ituslåede eller forstuvet ankel

   Når du pause eller forstuvning din ankel , kan du gå ud fra , at efter et par uger eller måneder på genopretning , vil du glemmer din ulykke . Men selv ualmindeligt , er det muligt for din skade til at føre til komplikationer , der er mere alvorlige end du forventede . Herunder er en liste over nogle af de mest almindelige komplikationer , der kan følge af en brækket eller forstuvet ankel .

Arthritis


År efter en ulykke , kan ankel frakturer , som strækker sig til det fælles føre til gigt . Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons , hvis bruddet flytter lidt malplaceret og knogler heler i denne position , en tilstand kaldet en malunion , din ankel kan blive ustabil , og det kan resultere i gigt år senere . For at forhindre dette i at ske , følge op med din læge under hele helingsprocessen at sikre, at bruddet ikke bliver skævt .

kroniske smerter


For mange idrætsudøvere, der lider et relativt mindre skade , som en forstuvet ankel , Det er fristende at vende tilbage til at dyrke sport , før anklen har haft en chance til fuldt ud at helbrede . Dog ikke til at tage ordentlig pleje af din skade kan føre til kroniske smerter og fælles ustabilitet . Det kan også øge dine chancer for at få gigt i din ankel år senere .

Akut kompartment syndrom


The Mayo Clinic rapporterer, at hvis din brudt ankel er resultatet af en stor effekt skade , såsom en bilulykke , Du kan opleve en neuromuskulær tilstand, der forårsager smerte , hævelse og endog handicap . Hvis det er fastslået, at du har akut kompartment syndrom , er kirurgi nødvendig for din ankel til at helbrede .

nerveskader

Ifølge Mayo Clinic , kan ankel traumer også påvirke nærliggende nerver , hvilket kan medføre, at du oplever følelsesløshed i nærheden af eller omkring din ankel . Hvis du oplever dette symptom , straks kontakte din læge , fordi mangel på blodgennemstrømningen kan forårsage en knogle til at dø .

Ikke Union

The American Academy of Orthopaedic Surgeons siger , at lejlighedsvis , fragmenter af en brækket ankel måske ikke helbrede fuldstændigt, hvilket resulterer i en tilstand kendt som non union . Dette kan resultere i ikke at kunne genvinde fuld funktion af din ankel . Denne betingelse normalt kræver operation for at korrigere .

Bone Infektion

Ifølge Mayo Clinic , hvis din ankel fraktur er åben , er det muligt at knoglen bliver udsat for bakterier , som kan føre til infektion . Hvis din ben bliver inficeret , det kræver en høj dosis af antibiotika til at helbrede . Manglende behandling af en knogle infektion kan resultere i deformitet , så har din læge nøje overvåge enhver skade , der udsætter din knogle .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------