Position: sygdoms > sove >

kan candida spredes til en anden person ?

   Candida , almindeligt kendt som en gær infektion , forårsager kløe og brændende , når den vokser ud af kontrol på nogle sider af kroppen, herunder kønsorganer , munden og brystvorter

organisme


Organismen bag infektionen er Candida albicans , en svamp , der normalt bor i kroppen på et lavt niveau , men kan give problemer, når det overgrows .

seksuel kontakt


Candida -infektioner ofte forekommer i vaginal -tarmkanalen af kvinder , der fører til en hvid klumpet udledning og brænding eller kløe . Det kan videregives via seksuel kontakt til en mandlig eller kvindelig partner . Hos mænd , er det ofte asymptomatisk og kan føres tilbage til kvinden , efter at hun er blevet behandlet .

Født


Gravide kvinder er meget tilbøjelige til gær infektioner på grund af deres hormon udsving . Under passagen gennem fødselskanalen , kan babyer erhverve smitte fra deres mor .

Baby til Mor

Hvis et barn fanger en candida infektion fra sin mor under fødslen , eller hvis han udvikler en naturlig tilgroning på egen hånd , er dette er normalt i form af mundtlige trøske , en candida infektion i munden . Trøske kan videregives til en ammende mors brystvorter , hvilket fører til kløe og brændende i brystet .

Behandling

Candida kan behandles med over -the-counter topikale medikamenter , stikpiller til skeden område eller oral medicin . Hvis en anden person kan have candida , der kan føres tilbage til symptomatisk person , skal de behandles , selv om de selv er symptomfri .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------