Position: sygdoms > sove >

hvad er sensorisk neuropati ?

   Sensorisk neuropati er en type perifer neuropati , der indebærer beskadigelse sensoriske nerver . Disse er de nerver , der viderebringe oplysninger om sanseoplevelser såsom en let berøring eller smerter af en mindre skade

Fakta <. /h2 > Ifølge National Institute of Neurologiske Lidelser , mere end 100 typer af perifer neuropati er blevet identificeret. Sensorisk neuropati kan medføre en lang række symptomer, fordi sensoriske nerver har højt specialiserede funktioner .

Symptomer


Symptomer på sensorisk neuropati omfatter følelsesløshed , prikken og smerter , især i hænder og fødder . Skader på sensoriske nerver ofte resulterer i en manglende evne til at føle smerte eller ændringer i temperatur .

Komplikationer


Nerve skade kan føre til en manglende evne til at koordinere komplekse bevægelser , såsom fastgørelse på en knap . Amputationer er ofte et resultat af inficerede sår , som ikke er blevet behandlet som følge af tab af smerte sensation .

Behandling


Behandling af sensorisk neuropati er rettet mod en reduktion af symptomer . Medicin ordineret hjælpe med at blokere spontan nerve udledninger . Eksempler på denne type af medicin omfatter Lyrica og Neurontin .

Overvejelser

Vedtage sunde vaner , såsom at spise sund mad og bliver mere fysisk aktive . Vælg behagelige sko med henblik på at bidrage til at mindske smerter fra gå . Undersøg dine fødder dagligt for rifter eller sår .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------