Position: sygdoms > sove >

profylaktisk penicillin til børn med seglcellesygdom

   Seglcellesygdom eller seglcelle anæmi er en arvelig sygdom, hvor de røde blodlegemer er unormalt formet som halvmåne måner eller segle og er klistret og stift. Disse røde blodlegemer derefter langsomt eller blokere blod i blodkarrene , forebygge ilt og blod til at flyde normalt til andre dele af kroppen . Der er ingen kur , men det kan behandles , og profylaktisk penicillin er en standard for pleje af børn under 5 år for at forhindre dødelige infektioner

Infektion Risici


Sickle celle sygdom er særligt sårbare over for infektioner . Ifølge Journal of American Medical Association ( JAMA ) , børn med seglcelleanæmi har en 20-. til 100- gange højere forekomst af Streptococcus pneumoniae end den generelle befolkning

Forebyggelse /Solution


Ifølge JAMA , profylaktisk eller forebyggende penicillin reducerer risikoen for pneumokokinfektion med 84 procent , uanset om de er blevet vaccineret for sygdommen .

Anbefalinger


The American Academy of Family Physicians anbefaler, at alle børn med seglcellesygdom have profylaktisk penicillin starter ved 2 måneders alderen , eller på tidspunktet for diagnosen , og fortsatte indtil 5 år .

Dosering

Den anbefaling er til daglig penicillin V kalium ( Veetids ) eller , hvis det er nødvendigt , at erstatte intramuskulær penicillin G benzathine ( Bicillin LA ) hver tredje uge .

Ophørende

Den daglige penicillin forebyggende medicin for seglcelle kan afbrydes i en alder af 5 , som så længe har der været nogen tilfælde af pneumokok- infektioner eller milt problemer .

Betydning

Ifølge American Academy of Family Physicians , profylaktisk penicillin behandling for børn har spillet en stor rolle i den dramatiske stigning i middellevetiden med seglcellesygdom , fra 14 år til næsten 50 , i løbet af en generation .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------