Position: sygdoms > sove >

hvordan hiv- test adskiller sig fra almindelige blod kemi tests ?

   En HIV- test omfatter test for enten virus eller antistoffer imod det . Testning for kemikalier ( som enzymer eller elektrolytter ) i blodet og testning for HIV er forskellige på flere måder . Teorien, eller princippet bag de to tests er anderledes . Mens man søger efter tegn på virus ,

immunoassays


immunoassays indebærer brug af antistoffer til påvisning af noget . Antistofferne bruges som " sniffing hunde " , som søger en partikel og gøre dig opmærksom på sin tilstedeværelse . Immunoassays , der tester for hiv og immunassays at teste for blod kemikalier adskiller sig kun i den anvendte antistoffer .

enzymatiske reaktioner


enzymatiske reaktioner indebærer brug af enzymer til påvisning af specifikke kemikalier i blodet . De enzymer reagere med kemikalier og forårsage en ændring i farve , som indikerer tilstedeværelsen og koncentrationen af det kemiske . Disse tests er ikke brugbare til detektering af HIV , siden virussen ikke reagerer med enzymer .

Turbidometric Tests


Turbidometric test måler turbiditet af en prøve til bestemmelse af koncentrationen af analysanden i det . Jo mere uklare prøven , jo mere af analyt opløst i det . Denne test virker bedst til at påvise store molekyler , der gør stikprøven uklare . Som et resultat , virker det ikke til at opdage HIV .

Molekylær Diagnostik

En molekylær diagnostisk blodprøve påviser det genetiske materiale af smitstof . Så disse test er perfekt til at opdage HIV i blodet . På den anden side , gør kemikalier i blodet ikke indeholder DNA eller RNA , så molekylær diagnostik er ikke brugbare for blod kemi test .

hjemmebane og Lab Tests

Flere tests for HIV er tilgængelige for brug i hjemmet . Disse test er mindre nøjagtige end dem, der udføres på en klinisk laboratorium . Hvis du er bekymret for at blive smittet med hiv , skal du kontakte en læge for testmuligheder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------