Position: sygdoms > sove >

åndenød & brystsmerter

   Kortåndethed, også kendt som dyspnø , er en tilstand, hvor en person har følelsen af åndedrætsbesvær , stramning i brystet eller kvælende . Åndenød ledsaget af brystsmerter kan skyldes flere faktorer

Angina


Angina , også kendt som brystsmerter , opstår, når der er nedsat blodtilførsel til hjerte . Nogle symptomer på denne tilstand omfatter åndenød og brystsmerter eller ubehag .

Heart Attack


Et hjerteanfald opstår, når blodkar , som forsyner iltrige blod til hjertet bliver blokeret . Dette kan skyldes åreforkalkning og kan godtgøres ved smerter i brystet og åndenød .

lungeemboli


Blodpropper kan udvikle sig i benene og rejser til andre dele af kroppen . De kan rejse til lungerne og blokere blodkar , der leverer iltet blod til lungerne . Denne begivenhed er kendt som en lungeemboli og har åndenød og smerter i brystet , da det er symptomer .

hjertesvigt

Hjertesvigt er en tilstand, hvor hjertet ikke er i stand til at pumpe nok blod til at opfylde kroppens behov. Det kan føre til åndenød , da kroppen ikke får nok iltet blod . Hvis hjerteinsufficiens er forårsaget af et hjerteanfald , da brystsmerter kan også forekomme .

Betydning

Åndenød , der er ledsaget af brystsmerter kan være et tegn på alvorlig underliggende medicinske problemer . Derfor er det vigtigt for personer, der oplever disse symptomer til at søge hurtig lægehjælp .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------