Position: sygdoms > sove >

hvad er voks i det menneskelige øre ?

   At voks i ørerne kan være klæbrig og gule , men det hjælper med at beskytte dine ører på flere måder , herunder at holde støv og snavs i at nå den fine indre funktioner i øregangen . Særlige kirtler i ørerne producere voks

funktioner


Ørevoks også er kendt som ørevoks . Ceruminous kirtler i den ydre tredjedel af øregangen udskille en fedtet væske , der kombinerer med stumper af kropslig affald , såsom hår , hud og sved , for at gøre voks .

Funktion


Ørevoks holder bakterier og andre mikroorganismer fra ind i ørerne . Voks også hjælper med at bevare den sure balancen i øregangen og forhindrer dem i at blive tør og kløende .

Typer


Ørevoks normalt er gul og blød , når nye , men det mørkere med alderen . Gamle ørevoks kan blive brune eller sort , selv mørkerød , eller det kan tørre ud i hvide flager .

Overvejelser

Gamle ørevoks normalt arbejder sig vej ud af EARSS på egen hånd . Overskydende voks på ydersiden af øret kan rengøres med en blød væv eller klud .

Advarsel

Forsøg aldrig at rense ud ørevoks ved at placere en vatpind , finger eller en anden enhed i øregangen . Du kan skubbe ørevoks længere ind i øregangen , hvilket medfører en blokering eller beskadigelse af en trommehinden .

Forebyggelse /Solution

Hvis du har mistanke om en ophobning af ørevoks , som blander sig med din hørelse eller få dig ubehag , så prøv blødgøring af voks med mineralsk olie , baby olie , glycerin eller en kommerciel præparat . Konsultere en læge , hvis problemet fortsætter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------