Position: sygdoms > sove >

tegn og symptomer på skoldkopper lungebetændelse

   Varicella lungebetændelse er en komplikation af varicella , som er almindeligt kendt som skoldkopper . Skoldkopper er en mindre sygdom hos børn , men voksne eller gravide kvinder , der kontrakt sygdommen kan udvikle alvorlige komplikationer som lungebetændelse . Et alvorligt tilfælde af skoldkopper lungebetændelse er potentielt dødelig og kan føre til udvikling af en sekundær bakteriel infektion . Øjeblikkelig lægehjælp anbefales at bestemme sværhedsgraden af sygdommen .

Symptomer

Luftvejssymptomer der udvikler sig under de eruptive etape af skoldkopper kan være forårsaget af skoldkopper lungebetændelse . Ifølge den canadiske Medical Association Journal, hoste , dyspnø ( åndenød ) , takypnø ( hurtig vejrtrækning ) , cyanose ( en blålig farve i huden ) og brystsmerter er almindelige symptomer . Sputum bortvist gennem hoste kan indeholde små mængder af blod . Røntgenundersøgelse kan afsløre omfattende nodulær uklarhed i den akutte fase . Læsioner kan være mere end én centimeter i størrelse . Soft knuder kan være til stede i årevis , men de fleste vil forsvinde inden for otte uger. En normal hvide blodlegemer er typisk , men polymorfkernede leukocytose , en indikator for bakteriel infektion , kan være til stede . De fleste symptomer forsvinder i to-tre uger .

Varicella lungebetændelse Drægtighed

Graviditet ikke øger risikoen for at udvikle varicella lungebetændelse , men sammentrækning af sygdommen anses for en medicinsk nødsituation . Venstre ubehandlet , er prognosen dårlig , da dødeligheden er højere end 40 procent . Brugen af aciclovir reducerer risikoen for dødelighed og er den anbefalede behandlingsforløb .

Behandling

gammaglobulin kan hjælpe med at forhindre udviklingen af varicella lungebetændelse , men firther undersøgelser er nødvendige for at bestemme dens fordele. Hvis personen er gravid , er en aciclovir regime anbefales . Brugen af kortikosteroider er kontroversielt, fordi det kan forårsage hurtig forbedring i nogle tilfælde , men har også vist sig at være fuldstændig virkningsløse. Kortikosteroider er ikke skadeligt , hvis de gives i de første stadier af skoldkopper . Antibiotika er ikke nyttig til behandling af skoldkopper lungebetændelse , men de er ofte ordineres til at forebygge eller kontrollere sekundær bakteriel infektion . Intubation eller mekanisk ventilation kan være nødvendig i alvorlige tilfælde .

Prognose

Varicella lungebetændelse kan variere fra mild til svær , og prognosen afhænger sværhedsgrad og behandling . Hvis sygdommen har indgået kontrakt med en person med neoplastisk sygdom , prognosen er dårlig . Gravide kvinder, som udvikler skoldkopper lungebetændelse har en høj risiko for trafikdrab hvis sygdommen er ubehandlet . Denne sygdom er temmelig uforudsigeligt , og kan udvikles i et hurtigere tempo . Lægehjælp kan forbedre det forventede resultat . Derfor er det stærkt anbefales, at medicinsk behandling søges ved det første tegn på symptomer som dem, der er anført i denne artikel .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------