Position: sygdoms > sove >

blomkål for gigt

   Gigt er en smertefuld form for gigt , som kan blive udløst af en opbygning af urinsyre , som er spildprodukt af havarerede puriner . Purinindhold findes naturligt i visse fødevarer og har været forbundet med gigt

urinsyre og purinindhold


purinindhold findes naturligt i kroppen og er udbredt i visse fødevarer . Purinindhold fraspalte urinsyre , som typisk optages i blodbanen . Men når alt for meget urinsyre er til stede , og kroppen kan ikke effektivt fjerner den, kan en oprustning forekomme . Visse grøntsager, såsom blomkål , indeholder puriner .

fødevarer med et højt purinindhold


Ligesom blomkål , har andre high-purin fødevarer blevet kædet sammen med en oprustning af urinsyre i patienter, der lider gigt . Denne tilstand kaldes hyperurikæmi , som ikke er farlige . I de mest alvorlige tilfælde , kan smertefulde gigt symptomer være til stede , og en reduktion i purin indtagelse anbefales .

Teorier /Spekulation


Mens blomkål indeholder en høj grad af purinindhold , en undersøgelse , som den National Center for Bioteknologi Information angiver, at et højt indtag af blomkål og andre grøntsager rige i purin ikke øger risikoen for at udvikle gigt .

Hensynet til gigt Lider

Mens spise purin-rige fødevarer gerne blomkål kan ikke øge risikoen for at udvikle gigt , kan patienter , der allerede lider af gigt finde smertelindring ved at begrænse deres indtag af purin-rige fødevarer . Ud over blomkål , omfatter disse fødevarer sild , makrel , indmad og ansjoser .

Flush ud urinsyre

Gigt lider måske også finde lindring ved at øge væske forbruget . Drikke masser af væske hjælper kroppen skyller urinsyre . ( Læskedrikke kan dog øge risikoen for at udvikle gigt . )
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------