Position: sygdoms > sove >

er det sikkert for nogen på ilt , der skal i store højder ?

   Folk bruger oxygenbehandling til at øge iltindholdet i deres krop og forbedre deres sundhed . Personer, der rejser til store højder kan udvikle højdesyge . Oxygenbehandling patienter kan opleve yderligere komplikationer i store højder

Oxygen Therapy


Ifølge National Heart Lung and Blood Institute , læger ordinere iltbehandling til patienter med respiratoriske problemer og lidelser , der forårsager dem til at have utilstrækkelig iltindhold . Patienterne bruger en metal tank eller anden beholder , der leverer ilt gennem en slange , der er forbundet til deres næsebor .

High Altitude Oxygen


Ifølge det amerikanske National Library of Medicine , kan mennesker udvikler højdesyge , eller akut højdesyge På steder højere end 8. 000 meter over havets overflade på grund af lavere koncentrationer af ilt i luften og reduceret atmosfærisk tryk .

højdesyge Symptomerne


Højdesyge syge kan opleve søvnbesvær , hovedpine og svimmelhed . Åndenød , kvalme og en øget puls kan forekomme med denne betingelse .

højdesyge Behandling

Folk med højdesyge kan behandles med ilt terapi eller medicin for at stimulere vejrtrækning , men den primære behandling for denne tilstand er transport af en patient til en lavere højde , hvor iltindholdet er højere .

Komplikationer

Personer med ubehandlede højdesyge kan udvikle en koma , hjerne hævelse eller lungeødem . Patienter, der er på oxygenbehandling og bor på lavere højder have en større risiko for alvorlige sundhedsmæssige komplikationer , når de rejser til højere luftlag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------