Position: sygdoms > sove >

er magnesium er nødvendige for at omsætte hormonet cortisol ?

   Cortisol er " kamp eller flugt " steroid hormon frigives til at stimulere kroppen under stressende gange . I for store mængder , er det skadeligt for helbredet . Magnesium er kendt som Antistress mineral for sin evne til at regulere cortisol niveauer

Magnesium og Stress


Magnesium og stress er uløseligt forbundet i en ond cirkel . Mens stress udtømmer magnesium niveauer , kan en magnesiummangel forværre symptomerne på stress .

Funktion


Magnesium støtter adrenal sundhed og regulerer cortisol niveauer . Mens rigelige magnesium ikke vil påvirke den normale niveauer, vil en mangel på magnesium giver et højt niveau af kortisol at dvæle længere end nødvendigt

Betydning


Cortisol øger blodsukkeret som reaktion på stress . Magnesium modvirker det hormon ved at stabilisere blodsukkeret , faldende muligheden af insulinresistens og dermed forhindre kroppen fra vægtøgning .

Kilder

Grønne bladgrøntsager , hele korn , nødder og frø er rige kilder til magnesium . Supplerende magnesium kan anbefales af en læge for personer , der lider af stress-relaterede lidelser som angst og panikanfald .

Overvejelser

Koffein og alkohol kan nedbryder magnesium i kroppen . Undgå eller indtage dem moderat i stressede perioder kan hjælpe kroppen håndtere bedre med de skadelige virkninger af høje cortisol .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------