Position: sygdoms > sove >

hvad der sker , når aorta af hjertet er forstørret ?

   Aorta er den største arterie i kroppen --- tillader iltet blod at komme ind i hjertet . Enhver udvidelse af aorta kan alvorlig fare for hele kroppen

Udvidelsen


Ifølge Dr. William Cohn af Texas Heart Institute , en udvidet aorta er ikke normal . Stigningen i størrelse kan angive degeneration af celler i arterien . Selv om genetik kan spille en rolle , og størrelsen af aorta kan variere fra én person til en anden , kan en udvidelse være en indikation af en aorta lidelse .

udvidelsesprocessen


Ifølge Gloucestershire aneurisme Screening udvalg , aorta udvidelsen er en gradvis med kun et par millimeter stigning om året .

Risici


Under udvidelsen , blod flyder langsomt på grund af et stort hul i arterien , som skal besættes . Dette medfører en direkte negativ virkning på iltforsyningen . Som arterievæggene svækkes , højtryk blod, aorta bærer kan briste og forårsage massive mængder af blødninger --- potentielt manddrab .

Forholdsregler

Når en aorta udvidelsen er diagnosticeret , er det vigtigt , at det er holdt under konstant observation . Overvågning kolesterolindtaget er også en god sikkerhedsforanstaltning .

aneurisme

Som aorta- væv bliver mere syge , udvidelsen fortsætter . Når aorta diameteren måler 4 cm eller større , er det betragtes som en aneurisme . Hvis udiagnosticerede , aneurismer kan i sidste ende brud, potentielt med døden til følge

aneurisme Typer

Hævelse eller udvidelse af aorta kan inddeles i to typer : . fusiform og saccular . Den første er lige udvidelse af hele aorta , mens den anden er udvidelsen af kun den ene halvdel .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------