Position: sygdoms > sove >

hvad er risikoen for Huntingtons sygdom ?

   Huntingtons er en arvelig ( genetisk ) sygdom forårsaget af en mutation på det fjerde kromosom . En person, der har en forælder med Huntingtons sygdom har en halvtreds procent chance for også at udvikle den betingelse , alle med det defekte gen udvikler Huntingtons , ifølge Medline Plus . Huntingtons sygdom påvirker mange forskellige dele af en persons liv , fra adfærd og psykiske tilstand til bevægelse .

Tidlige symptomer


Symptomerne på Huntingtons sygdom bliver værre med tiden . De første symptomer på Huntingtons opstår typisk , når en person er i hendes 30'erne eller 40'erne , ifølge Medline Plus

Tidlige symptomer på sygdommen omfatter ændringer i personlighed , som at være irritabel , vred eller deprimeret . mister interessen ; har problemer træffe beslutninger , lære nye ting og huske vigtige ting ; problemer med at besvare spørgsmål , problemer med balancen , hvis man bliver klodset og gøre ufrivillige ansigts bevægelser såsom grimasser . Mayo Clinic rapporter om, at andre kan mærke disse tegn , før en person med Huntingtons bekendtgørelser dem selv .

Andre symptomer


adfærdsændringer og problemer er et væsentligt træk af Huntingtons sygdom . Personer med Huntingtons kan udvikle antisocial adfærd , har hallucinationer og kan være irritabel , humørsyg , angste , stressede, spændte samt rastløse og urolige . De kan også vise tegn på paranoia og psykose , ifølge Medline Plus .

Huntingtons sygdom forårsager både psykiske og fysiske handicap . Demens, et gradvist tab af hjernens funktion, forekommer i Huntingtons . Ifølge Medline Plus omfatter symptomerne hukommelsestab og tab af dommen , ændringer i tale og desorientering eller forvirring .

De fysiske virkninger af sygdommen omfatter usædvanlige bevægelser som at dreje hovedet for at kigge på noget , grimasser , der langsomt , ukontrollerede bevægelser eller hurtig og rykkende bevægelser , og som har besvær med at gå . Mennesker med Huntingtons også udvikle problemer med at synke , ifølge Medline Plus .

tidlig debut Symptomer


Nogle mennesker udvikler symptomer på Huntingtons sygdom i barndommen eller ungdomsårene . Når dette sker , symptomerne mere ligner Parkinsons sygdom end voksne-debut Huntingtons og omfatter , ifølge Medline Plus , stivhed ( er stiv ) , langsomme bevægelser og rystelser (rysten) . Som Huntington 's er gået ned gennem en familie , Medline Plus rapporter om, at det har en tendens til at forekomme i en tidligere alder , fordi det gen mutation bliver værre .

Komplikationer

Huntingtons sygdom medfører en stigende grad af handicap over tid . Personer med Huntingtons kan i sidste ende ikke være i stand til at tage vare på sig selv, de kan også blive i stand til at interagere med andre og kan skade sig selv eller andre , ifølge Medline Plus .

Huntingtons sygdom er dødelig , ifølge Mayo Clinic , kan folk med Huntingtons live i 10 til 30 år efter deres første symptomer . Selvmord er en almindelige dødsårsag for mennesker med Huntingtons sygdom , fordi folk med Huntingtons sygdom ofte er deprimerede . Medline Plus rapporter om, at infektion er også en almindelig årsag til død hos personer med Huntingtons sygdom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------