Position: sygdoms > sove >

hvad gør hvide pletter på fingernegle betyde ?

   Sunde negle er klare og fri for misfarvning og deformitet af form . Tilstedeværelsen af abnormiteter , såsom hvide pletter , viser særlig opmærksomhed er påkrævet i et eller flere områder af dit helbred

Definition


Den medicinske betegnelse for hvide pletter på fingernegle er " leukonychia " , som stammer fra det græske ord " Leuko ", der betyder hvid og " onyx , " ordet for søm .

Ernæring


Abnormiteter i udseendet af dine negle ofte skyldes dårlig kost eller kan være tegn på en sundhedsmæssig anomali i en anden del af kroppen .

Overvejelser


Leukonychia kan erhverves eller videregives genetisk . Der kan være flere årsager til erhvervet leukonychia herunder tyfus , skrumpelever , spedalskhed , traumer , narkotika eller hypocalcæmi .

Typer

I sande leukonychia , hvide pletter på neglen , dog pseudoleukonychia er en tilstand , hvor Den spotting er under neglen og inddrager negleroden .

Syndromer

Leukonychia kan påvirke dig som en eneste betingelse eller som del af et syndrom med lidelser , nogle kendt som hypoparathyroidisme , mavesår sygdom , leukonychia Totalis og Bart-Pumphrey syndrom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------