Position: sygdoms > sove >

hvorfor statiner forårsager mentale tåge ?

   Væsentlige spekulation for, at den klasse af medicin kaldet statiner bidrager til hukommelsestab og en følelse af " mentale tåge . " Forskere uenige om , hvorvidt faldet kolesterol påvirker hjernen negativt

Betydning


Læger almindeligvis ordinere statiner hjælp til at sænke total kolesterol og minimere risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde . Medicinen blokerer produktionen af kolesterol i leveren .

Effekter


Patienter har rapporteret tilfælde af hukommelsestab og en følelse af " mental fogginess ", når du tager medicinen.

Teorier /Spekulation


En hypotese er , at en mangel på kolesterol , en nødvendig ingrediens til oprettelse af cellemembraner , hæmmer væksten af hjerneceller . " Hvis du forsøger at sænke kolesteroltallet ved at tage medicin, som angriber de maskiner af kolesterol syntese i leveren , at medicin går til hjernen , også , " siger Dr. Yeon-Kyun Shin , en biofysik professor ved Iowa State University . " Og så er det reducerer syntesen af kolesterol , som er nødvendig i hjernen . "

Uenighed

Nogle højt profilerede institutioner ikke at abonnere på sådanne teorier . " Forskere har undersøgt, om statiner kunne være knyttet til tab af hukommelse eller amyotrofisk lateral sklerose ( ALS ) , også kendt som Lou Gehrig 's sygdom , "siger Mayo Clinic . " Forskere har ikke fundet en sammenhæng mellem statin brug og enten tilstand. "

Overvejelser

En undersøgelse fra 2003 foretaget af Duke University Medical Center skrævende den linje og erklærede, at statiner kan være forbundet med nedsat kognitiv funktion , selv om ingen af visse årsag kunne konstateres .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------