Position: sygdoms > sove >

patientinformation om en benprotese

   En benprotese eller lavere lemmer protese er en kunstig erstatning , der gives til patienter, som har gennemgået en amputation af en del af et eller begge ben . Brug af en lavere del protese kræver akklimatisering og træning

Amputation


Amputation af en del af benet kan blive nødvendig på grund af vaskulær sygdom eller traumer og mindre hyppigt på grund af medfødte defekter eller tumorer , ifølge HealthLine .

Typer


Drugs. com rapporter om, at lavere led protese generelt kommer som enten mund , under-the- knæ , eller over -the-knæ typer . Mens proteser ben med knæled er designet til knæ-lignende bevægelse , fod /ankel protese kan være fast eller leddelt ( løsøre ) .

Rehab


At lære at bruge en benprotese , kræver uddannelse , som kan omfatte balance øvelser , gå øvelser og praktiserende opgaver som knælende . Healthline rapporterer også, at brugen af en stok eller krykker stadig kan være nødvendig .

Risici

Der er en øget risiko for at falde med en benprotese , men forkert stub pleje udgør en større risiko . Uden ordentlig pleje , kan huden på stumpen blive betændt og inficeret , som kunne kræve en anden amputation

Arm-eller benprotese Care

Som enhver anden enhed , kan en benprotese bliver beskidte-. især når stumpen passer sammen med stikkontakten . Det indvendige af stikket skal rengøres dagligt og tørres straks , rapporter Drugs. com .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------