Position: sygdoms > sove >

hvad er de behandlinger af mediale menisk tårer ?

   De menisci er to stykker af C-formet brusk , der danner en buffer mellem skinneben og lårben ben i knæet . Den mediale menisk , på indersiden af knæet , giver fælles stabilitet og udvidelse , fungerer som en støddæmper og hjælpemidler i fælles smøring . De mest almindelige årsager til menisk tårer er over-bøje eller vrid i knæleddet . Symptomerne på en medial menisk tåre er smerter i knæet , låsning af knæleddet og tilbagevendende knæ-fange .

ikke-kirurgisk behandling


Ikke- kirurgisk behandling reducerer symptomerne og beskytte leddet fra yderligere skade . Bruge krykker for at undgå at bringe dit fulde vægt på knæet . Bær et knæ skinne eller wrap at forhindre yderligere skade . Brug en ispose reducerer inflammation og hævelse . Ikke-steroide anti-inflammatoriske stoffer ( NSAID ) mindske smerter og hævelse . Begræns fysisk aktivitet , så væv nær skaden har tid til at helbrede . Fysioterapi hjælper dig med at genvinde ben og fælles styrke . Ultralyd , transkutan elektrisk nervestimulation ( TENS ) , elektroterapi og massage reducere smerte og inflammation , og sætte fart i heling af små tårer .

Kirurgi


En delvis meniscectomy er en kirurgisk procedure, som kun fjerner den revet del af menisken . Placeringen af brudstedet er en begrænsende faktor . Den ortopædiske kirurg normalt udfører artroskopi , en undersøgelse og reparation procedure for indersiden af en fælles , ved at indsætte en tynd slange hus et kamera ( artroskop ) i et lille snit i nærheden af leddet. Kirurgiske instrumenter indsættes gennem andre små indsnit at fjerne menisk fragmenter og glatte flossede kanter . Den alder af patienten , placering af brudstedet og den samlede patientens helbred er faktorer, den ortopædiske kirurg skal overveje . Kirurger normalt forsøger at undgå en total meniscectomy , fjernelse af hele menisken , på grund af den øgede risiko for slidgigt .

ortopædkirurger kan også reparere menisken ved at åbne op for knæet med en snit . Risiciene i forbindelse med kirurgi omfatter infektion , nerveskader , blodpropper , ledskader og anæstesi komplikationer .

Alternativ Behandlinger


Den menisk svejseteknik bruger laserstråler til at fjerne menisci . En anden procedure , delvis menisk udskiftning , bruger en enhed til formål at stimulere revitalisering af menisk væv til at erstatte beskadigede vært materiale .

Rehabilitering

Den alder og helbred på den person , såvel som deres fysiske krav efter knæoperationer , er alle faktorer i rehabiliteringsprocessen . Typisk er kirurgi efterfulgt af en hvileperiode , gåture og øvelser . Mange mennesker , der har artroskopisk kirurgi er i stand til at bære vægten 01:59 dage efter operationen . De kan vende tilbage til regelmæssige aktiviteter to til fire uger efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------