Position: sygdoms > sove >

hvad er den funktion af fibrin ?

   Fibrin , fremstillet af fibrinogen , er en fiber protein, der er direkte involveret i størkning af blodet . den fibrøse protein danner en maske , der sammen med blodplader danner en prop eller blodprop over en såret

Oprindelse


Fibrinogen , som fibrin er lavet af , er et vandopløseligt plasma glykoprotein , der kommer fra leveren syntese . Koagulation processer, der involverer zymogen prothrombin ( en koagulation protein i blodet ) og serin protease ( enzymer , der skærer peptidbindinger i proteiner ) thrombin konvertere fibrinogen til fibrin .

Funktion


Fibrin fungerer som en bindende eller fældefangst agent i koagulations processen , som skaber maske eller træsko kendt som en blodprop .

Effects


Hvis vores krop producerer for meget fibrin det kan resultere i blodpropper , som er dannelsen af en blodprop inde i et blodkar , som igen hindrer strømmen af blod gennem kredsløbet . På den anden side , hvis vi under producerer fibrin kan vi være disponeret for blødninger.

Abnormaliteter

Det mest kendte arvelige abnormitet relateret til fibrin den genetiske lidelse , der forårsager blødersygdomme . Andre mindre kendte sygdomme relateret til fibrinogen produktionen er afibrinogenaemia , hypofibrinogenaemia , dysfibrinogenaemia , og hypodysfibrinogenaemia .

Behandlinger for mangel

For patienter, der præsenterer en mangel på fibrinogen og er tilbøjelige til at blødning , blødning kan korrigeres ved en infusion af frisk frosset plasma , eller koncentrationer af fibrinogen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------