Position: sygdoms > sove >

hvad er en høj ana testresultat ?

   ANA test er en blodprøve , der bruges til at påvise antinukleare antistoffer i en patients blod . Disse antistoffer handle unormalt og kan angribe sunde væv i en patients krop

Test Resultater


Ifølge Mayo Clinic , vil patienterne med antinukleare antistoffer i deres blod har en positiv test resultat af ANA test . Et positivt testresultat er et højt resultat , fordi antinukleare antistoffer ikke bør være til stede i et sundt patient .

Årsager


Læger kan bestille en ANA test , hvis en patient har symptomer på en bindevævssygdom , såsom uforklarlig træthed eller ledsmerter .

Testprocedure


En læge eller sygeplejerske vil trække en blodprøve fra en patients arm ved at stikke en nål i en blodåre og indsamle blod . Blodprøven er evalueret af et laboratorium , og resultaterne sendes til patientens læge .

Årsager

En positiv ANA testresultaterne kan være forårsaget af reumatoid arthritis , lupus eller sklerodermi . Smitsomme sygdomme såsom mononukleose , kan nogle blodtryk medicin og anti-beslaglæggelse medicin give positiv ANA test resultat .

Relaterede Tests

Læger kan bestille andre blodprøver for patienter med symptomer på bindevævssygdom herunder andre antistof-test , en komplet blodtælling test og en blodsænkning test .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------