Position: sygdoms > sove >

hvad er en primær vinkel ?

   Ifølge Mayo Clinic , er den primære vinkel også kaldet primær åbenvinklet . Som i 2008 , det var den mest almindelige type af glaukom . Venstre ubehandlet , grøn stær kan føre til blindhed

Symptomer


I primær åbenvinklet glaukom , gradvis vision tab , som regel i begge øjne , er den eneste tidligt symptom . Venstre ubehandlet , tunnelsyn kan forekomme i de sene stadier af sygdommen .

Risikofaktorer


Ifølge Cleveland Clinic , er primært åbenvinklet glaukom normalt findes hos patienter ældre end 35 . Mennesker i højere risiko for denne type af glaukom er afrikansk-amerikanere , diabetikere , patienter, der har taget kortikosteroider medicin , der med en familie historie af glaukom og dem, der har haft en øjenskader .

Forebyggelse


Hyppige øjenundersøgelser af en uddannet professionel kan hjælpe med at diagnosticere primær glaukom tidligt og begrænse skaderne på synsnerven .

Behandling

Medicin , herunder øjendråber og piller , kan medvirke til at sænke trykket som følge af glaukom i øjet . Laserterapi , kirurgi og afløb implantater er behandlinger anvendes i mere avancerede tilfælde .

Cure

Der er i øjeblikket ingen kur mod blindhed forårsaget af primær glaukom . Målet med øjet sundhedspersonale er tidlig diagnosticering og forebyggende foranstaltninger.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------