Position: sygdoms > sove >

hvad er funktioner af røde & hvide blodlegemer ?

   Der er millioner af røde blodlegemer og mellem 7. 000 og 25. 000 hvide blodlegemer pr dråbe blod , ifølge Franklin Institute . Selv om alle blodlegemer udvikles i knoglemarven og indtast blodkarrene til at genopbygge eksisterende celler , når de dør , røde blodlegemer og hvide blodlegemer udfører forskellige funktioner .

Levering ilt


Den røde farve af de røde blodlegemer er tæt tilknytning til en af deres vigtigste opgaver : at levere ilt . Røde blodlegemer , ifølge Franklin Institute , indeholder hæmoglobin , som igen indeholder jern , som producerer den røde farve af disse celler . Hæmoglobin bruges til at transportere ilt fremstillet i lungerne til andre områder af kroppen . For at hjælpe blodlegemer udføre denne opgave , har de udviklet en fleksibel form for at komme igennem meget små rum , i henhold til Puget Sound Blood Center .

Besvarelse af Affald


Mens røde blodlegemer bringer ilt til resten af celler , de bruger hæmoglobin til at indsamle affald gasser , såsom kuldioxid , ifølge Franklin Institute .

Bekæmpelse Infektion


Mens røde blodlegemer udføre gasbørs i kroppen , er hvide blodlegemer dedikeret til forsvar. De beskytter mennesker mod infektion på mange forskellige måder , afhængigt af den type celler . Antallet af hvide blodlegemer øges for at hjælpe kampen off infektion, ifølge Franklin Institute .

Der er fem forskellige typer af leukocytter ( hvide blodlegemer ) . Lymfocytter stimulere antistoffer til at hjælpe målrette infektioner . Monocytter , såsom makrofager , surround angriberne og opløse dem i henhold til Puget Sound Blood Center . Neutrofiler en tilsvarende funktion , men kan også ringe på andre celler til at angribe en invaderende fjende . Basofile og eosinofile er tættest forbundet med allergisk reaktion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------