Position: sygdoms > sove >

hvordan man kan se forskel på loppebid & skoldkopper

  Den ene ting skoldkopper og loppebid har til fælles , er en forfærdelig kløe ledsaget af et udslæt . Skoldkopper er en luftbåren sygdom , der spreder sig fra hoste og nys . Hvis nogen rører ved skoldkopper udslæt , kan det også sprede sig. Sygdommen kan vare op til 14 dage, og mens det betragtes som en mild tilstand , kløen er forfærdeligt . Fleabites er forårsaget af insekter , der suger blod . Vide hvad man skal kigge efter vil hjælpe dig med at identificere de udslæt pågældende
1 .
Kig på læsion . Skoldkopper er en udslæt , der kan ligne insekter bider i de tidlige stadier . Udslættet vil være meget kløende , og sår i sidste ende vil blive til små blærer , der brister og bliver sprøde . De fleste af de gange skoldkopper udslæt vil forekomme på hovedbunden , ansigt , bryst og ryg . Udslættet kan sprede sig til andre steder på kroppen , og det kan tage dage for nogle pletter .
skoldkopper udslæt kommer rundt i tre faser . Den første etape er hævet pink bump . I anden fase , fylde bump med væske og drej til vabler . I den sidste fase , vil bump brud og danne en sårskorpe . I nogle tilfælde kan disse stadier forekomme på én gang .
En fleabite bliver røde og hævede cirka en halv time efter bid . Afhængig af sværhedsgraden af bid ( r ) , loppebid kan ligne en udslæt eller i nogle tilfælde , nældefeber .
2 .
Overvåg patienten . Personer med skoldkopper kan også have feber , hovedpine , tør hoste , mavesmerter eller generel ubehag .
Bites opstår især på ben og fødder , men lopperne kan også bide på områder , hvor hudfolder , som i albuen . Kløe i forbindelse med fleabites kan være alvorlig , og hvis ridset , bløder .

3 .
Bed patienten spørgsmål . Find ud af , om den pågældende er blevet udsat for nogen , der havde skoldkopper . Da dette er en luftbåren sygdom , dette er ikke vigtigt for fastlæggelse af årsagen til kløe , men at forhindre spredning af sygdommen .
Spørg patienten, hvis de gik til et område , hvor lopper kunne have været, såsom et nyt sted med en kat eller hund . Lopper kan også leve i tomme områder, hvor gåture forstyrrer og vækker dem .

gode råd og advarsler


 • Vask loppe-bidt områder med antiseptisk sæbe . Anvende Calamine eller bedøvende midler lotion til kløe , hvis det ønskes .
 • Hvis du har en loppe-angrebne hund eller kat , få behandling med det samme .
 • Nyfødte , teenagere , gravide kvinder , personer tager steroider , kan folk med hudproblemer , og dem med nedsat immunforsvar få alvorlige komplikationer med skoldkopper , så det er bedst at få dem til en læge så hurtigt som muligt .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------