Position: sygdoms > sove >

nikkelallergi & titanium

   Nikkel er et af de mest almindelige metaller , der anvendes af mennesker . Det er almindeligt anvendt i forkromning andre former for metaller og i produktion talrige legeringer , såsom nikkel-titanium . Tilsyneladende , nikkel er en almindelig årsag til kontakteksem , især inden for ortodonti , mens nikkel-fri titanium anses hypoallergen

Historie


I deres artikel " nikkelallergi og Ortodonti , " offentliggjort i Journal of Ortopædi , Gerry Rahilly af Leeds Dental Institute og N. Prisen på Mayday Hospital bemærke , at det første tilfælde af allergisk reaktion over for nikkel var blandt arbejdere i fornikling industrien, der blev rapporteret i slutningen af det 19. århundrede . I 1925, var allergisk reaktion over for nikkel og nikkel -holdige legeringer , såsom nikkel-titanium endelig fandt en medicinsk tilstand .

Nikkel og Titanium


Ifølge Rahilly og Price, nikkel-titanium legeringer kan have mere end 50 procent nikkelindhold , som er potentielt nok til at fremkalde tegn på allergiske reaktioner . Men brugen af nikkel-fri titanium er en god foranstaltning til at forebygge nikkelallergi .

Allergiske Reaktion


Rahilly priser og anfører, at nikkel fungerer som et antigen , der forårsager type IV overfølsomhed eller forsinket allergisk reaktion . Om udsættelse for nikkel , er det primære immunrespons induceret hvori kroppen begynder at producere antistoffer mod nikkel , efterlader ingen tegn på allergi . Men , re-eksponering for nikkel fører til mere synlige reaktioner .

Symptomer

Ifølge Astma-Og Allergiforbundet hjemmeside , nikkelallergi er en form for kontakt allergi , der udløser eksem . Tegn på kontakt eksem omfatter rød hud og hævelse , undertiden med små eller store blærer og siver sår , svær kløe , tørhed og revner .

Diagnose

Ud over en grundig vurdering af patientens sygehistorie , kan en hudlæge udføre lappeprøver med 5 procent nikkelsulfat i vaseline for at bekræfte nikkelallergi .

Behandling

Anvend en beroligende fugtighedscreme minutter , før der en læge foreskrevne lag af kortison præparat . Undgå at bruge produkter med dele af nikkel , nikkel-titanium eller andre nikkel legering . Nikkelallergi behandling vil blive ineffektiv , hvis kontakt med nikkel er uundgåelig . Overveje at bruge guld plade eller titanium i stedet for nikkel eller nikkellegeringer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------