Position: hotel888 > sove >

hvad er en masse på en nyre ?

   Der findes flere typer af masser , eller vækster , som kan danne på nyrerne . Disse omfatter forskellige former for cyster , samt både benigne og maligne tumorer . Nogle er ikke alvorlige . Andre er meget alvorlige og endda livstruende

små cyster


Disse væskefyldte blærer normalt ikke medfører symptomer og kræver ingen behandling . De er meget almindelige. Omkring halvdelen af alle folk ældre end 50 har en af disse små cyster , ifølge Mayo Clinic .

polycystisk nyresygdom


Denne meget alvorlige tilstand er karakteriseret ved væksten af adskillige cyster på nyrerne . Denne genetiske sygdom får nyrerne i høj grad forstørre . I omkring 50 procent af tilfældene , ikke nyrerne . Når dette sker , er dialyse eller en nyretransplantation påkrævet.

Multicystic Renal dysplasi


Denne sygdom udvikler sig i børn, når de stadig er i livmoderen . Den er præget af mange cyster , som regel på kun én nyre . Babyer hvis dysplasi er ensidig normalt ikke har nogen sundhedsmæssige problemer i forbindelse med sygdom siden den anden nyre kompenserer .

godartede svulster

Nyrerne kan udvikle nogle få typer af faste, ikke -kræft masser , herunder adenomer , oncocytomas og angiomyolipomas . Adenomer er normalt små , mens oncocytomas kan blive meget store . Angiomyolipomas er sjældne .

Nyre Cancer

Nogle af symptomerne på nyrekræft omfatter blod i urinen , lændesmerter eller en klump på den ene side , at der ikke er forårsaget af skade , vedvarende feber og uforklarligt vægttab . Folk kan overleve nyrekræft , hvis det er opdaget tidligt , ifølge American Cancer Society . Lokaliseret nyrekræft har en relativt høj fem års overlevelse på 96 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------