Position: sygdoms > allergi >

hvordan man bruger CPAP i diagnosticering

   CPAP ( Continuous Positive Airway Pressure ) udstyr anvendes til behandling af søvnapnø ( ophør af luftmængde ) . En split-nats søvn undersøgelse ( polysomnogram ) , udføres i et søvnlaboratorium , overvåger en patient sovende ubehandlet så mens du er på udstyret . Patientens forbedring i hans AHI (apnø Hypopnea Index ) og FUI ( Respiratorisk Disturbance Index ) angiver nødvendigheden og efficaciousness af behandlingen , samt angivelse af en diagnose af obstruktiv søvnapnø
1 .
Vurder patientens AHI og RDI i et søvnlaboratorium med en polysomnogram . Tests opstår , mens patienten sover uden CPAP at etablere en AHI og FUI . For at bestemme AHI , patientens episoder af apnø ( ophør af en eller flere vejrtrækninger ) og hypopnea ( overfladisk vejrtrækning for mindre end 10 sekunder) lægges sammen , og dernæst divideres med mængden af timer med søvn . Tilsvarende FUI tager hensyn til samme kriterier som AHI men også faktorer i snorken uroligheder og desaturering niveauer ( sænkning af iltmætning niveau i blodet ) .
2 .
Mål reducerede indeks af AHI og FUI fra split -night polysomnogram i form af egen hjælp søvn versus sove mens CPAP . For eksempel kan en patient begynder natten, ubehandlet , med en AHI på 24 , derefter efter institution CPAP i anden halvdel af testen , patientens AHI plummets til 6 . Dette vil så vise, at CPAP held har reduceret søvnapnø hos patienten og bekræfter en diagnose af obstruktiv søvnapnø .

3 .
Vurdere sværhedsgraden af patientens søvnapnø med AHI /FUI tal og sammenligne det med behandling med CPAP som en afgørende faktor for medicinsk nødvendighed . Mild søvnapnø registre som en AHI /FUI mellem 5 og 15 , moderat ( hvor forsikringsdækning ville overveje det en medicinsk tilstand ) som 15 til 30 , og alvorligt som over 30 år. CPAP behandling, som holder AHI /FUI under 5 forbliver optimal , bliver i høj grad afhængig af patientens overholdelse af maskinen og behandling .
4 .
Afgøre, om en patient ikke CPAP-behandling kan blive en kandidat til BiPAP behandling . Sommetider patienter undlader denne modalitet og kvalificere sig til en BiPAP ( Bi -level Positive Airway Pressure ) maskine . Deres endelige diagnose enten fremtræde som Komplekse eller central søvn Apnea , med begge disse blive indikerer en tilstand, hvor patienterne har brug for en maskine , som en ventilator , der vil give pres både på exhalatory og inhalering niveau, og derfor " bi -level " pres .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------