Position: sygdoms > allergi >

definition af adaptive udstyr

   Udtrykket " adaptive udstyr " refererer til redskaber, der skal hjælpe mennesker med handicap vil blive mere uafhængige . Disse produkter anvendes til at kompensere for handicap eller udføre opgaver og bruges typisk på daglig basis

Talking


British teoretisk fysiker og forfatter Stephen Hawking bruger en elektronisk stemme synthesizer til at tale . Denne adaptive udstyr gør det muligt for ham at kommunikere , herunder at holde foredrag .

Skrivning


Adaptive udstyr til skrivning omfatter penne og blyanter , der passer omkring fingre til at støtte mennesker med begrænset rækkevidde eller rystelser .

Cooking


Gigt syge få hjælp i køkkenet fra værktøjer såsom ost skæremaskiner , der har 90- graders håndtag. Der er også buede knive til at skære samt langskaftede gafler .

Dressing

Fælles adaptive udstyr , der anvendes i dressing omfatter langskaftede shoehorns . De ser ud som gigantiske tunger og kan hjælpe folk tog deres sko på uden at bøje ned .

Moving

Adaptive udstyr såsom kørestole giver større mobilitet . Kørestole kan drives manuelt eller elektrisk og fås i mange stilarter og materialer .

Kørsel

Adaptive -udstyr kan hjælpe mennesker med handicap biler . For folk , der har mistet brug af deres hænder eller arme , og kan ikke længere styre med en traditionel hjul , er der udstyr , der giver dem mulighed for at styre med fødderne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------