Position: sygdoms > allergi >

hvordan at regne gennemsnittet for en blodtryk læsning

  En af de vitale funktioner rutinemæssigt taget ved hvert besøg på en læge er blodtryk . Dette er en indikator for, hvor hårdt hjertet arbejder på at få blod til alle kroppens og hvor meget modstand arterier og vener lægger på strømmen af blod . Hvis hjertet arbejder for hårdt eller blodkarrene er forsnævrede på grund af kolesterol indskud , er blodtrykket påvirkes . Det gennemsnitlige arterielle blodtryk ( MAP ) er et mål for den gennemsnitlige blodtryk på en individuel og bruges som en standardiseret måde at diagnosticere eller behandle forhøjet blodtryk ( hypertension ) .

Du skal bruge:
Blodtryksmanchet
. Stetoskop .
Papir pad .
Kuglepen eller blyant .

Regnemaskine .

Læsning af blodtryk


1 .
Placer blodtryksmanchetten over patientens arm , puste det lidt for at holde det på plads højre over albuen . Har patienten fortsat for den resterende del af proceduren .
2 .

Placer stetoskopet over den krølle på albuen og lyt til at slå lyden fra brachialis eller radial arterier , der løber gennem den krølle på albuen .
3 .
pumpes manchetten til det punkt, hvor du ikke længere høre arterien slå .
4 .
Slip luften fra manchetten støt , nedskrivning af trykmålinger fra trykket skiven på manchetten , når du begynder at høre arterien slå igen . Det er det systoliske blodtryk læsning i millimeter kviksølv ( mmHg ) . Så skriv ned læsning fra det pres, dial når du stopper høre det som et resultat af noget pres lægges på arterien . Dette er din diastoliske læsning .

Beregn arterielt blodtryk


1 .
Sørg for patienten hvilede hele blodtryk læsning . Eventuelle stigninger i puls på grund af aktivitet eller udøve ophæve den gennemsnitlige arterielle blodtryk læsning .
2 .
Fratræk diastoliske læsning fra det systoliske læsning . Dette er produkt A.
3 .
Multiplicer produkt A med 0,33 . Dette er produkt B.
4 .
Tilsæt diastoliske læsning til produkt B. Dette er den gennemsnitlige arterielle blodtryk læsning .

gode råd og advarsler


 • Formlen for gennemsnitlig arterielt blodtryk ( MAP ) er : MAP=Diastolisk + 0,33 ( Systolisk-Diastolisk ) . Dette er kun en tilnærmelse til MAP i en patient i hvile . For en mere præcis måling , kan patienten har behov for at besøge en kardiologisk laboratorium eller en kardiolog kontor for målinger med mere komplicerede instrumenter .
 • aldrig selv diagnosticere og behandle hypertension . Kun en autoriseret læge skal diagnosticere og behandle dig for hypertension eller nogen anden sygdomstilstand. Hvis du finder dit blodtryk at være forhøjet , eller er bekymrede sig om at have højt blodtryk , skal du kontakte din læge . Der er masser af behandlinger og livsstilsændringer , at han eller hun kan tilbyde en effektiv behandling eller forebyggelse af forhøjet blodtryk .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------